This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Dviejų rūšių šokoladiniame kreme „Finetti“ – genetiškai modifikuota soja (VMVT)

2007-01-17
Publish your own article

Vykdant genetiškai modifikuotų maisto produktų kontrolę nustatyta, kad dviejų rūšių (vienspalvis riešutinis ir dvispalvis riešutinis) šokoladiniame kreme „ Finetti“ yra genetiškai modifikuotų sojų. Minėtų saldumynų siuntos (9830,4 kg) yra laikinai sulaikytos, kol bus tinkamai paženklintos.

Šių metų sausio mėnesį Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai, vykdydami genetiškai modifikuotų maisto produktų kontrolę, paėmė įvežėjo UAB „Daisena“ (Ateities g. 30F, Kaunas) iš Bulgarijos įvežto dviejų rūšių šokoladinio kremo „Finetti“ mėginius genetinei modifikacijai ištirti.

Mėginiai buvo ištirti Nacionalinėje veterinarijos laboratorijoje Genetiškai modifikuotų organizmų tyrimų skyriuje. Dviejų rūšių šokoladiniame kreme „ Finetti“ nustatyta daugiau negu 5 procentai genetiškai modifikuotų sojų. Minėto saldumyno ženklinimo etiketėje nebuvo nurodyta, kad juose yra genetiškai modifikuotų sojų produktų.

Pagal nacionalinius ir Europos Komisijos teisės aktus, informacija vartotojams apie genetiškai modifikuotus organizmus maisto produktų ženklinimo etiketėse turi būti nurodoma, kai produkte yra daugiau nei 0,9 proc. genetinės modifikacijos.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdydama importuotų iš trečiųjų šalių ir įvežtų maisto produktų kontrolę dėl genetiškai modifikuotų organizmų, tiria maisto produktus, kurių sudėtyje yra sojų, kukurūzų ir rapsų.

VMVT informacija