This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Druskininkuose vykusį „Atvirą Lietuvos grilio čempionatą“ laimėjo „SPA Vilniaus“ komanda

2007-06-02
Publish your own article

Praėjusį savaitgalį Druskininkuose, miesto šventės metu, vykęs antrasis „Atviras Lietuvos grilio čempionatas“ nepraėjo be staigmenų: renginį aplankė Pasaulio grilio kepėjų asociacijos (WBQA) prezidentas Rolfas Zubleris, o šventės metu iškeptam rekordinio dydžio šašlykui prireikė net 200 kg mėsos.

Čempionatą stebėjęs WBQA prezidentas žavėjosi Lietuvos grilio meistrų gabumais ir Druskininkų kraštovaizdžiu. „Dievas turbūt buvo lietuvis, kad sukūrė sukūrė tokį nuostabų kraštą“, – sakė R. Zubleris.

Čempionatą organizavusios Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (LBKA) duomenimis, dėl geriausio maisto ant žarijų kepimo profesionalo vardo šiemet varžėsi pajėgiausi šalies restoranų šefai. Aštuonios komandos pristatė ant grotelių paruoštus patiekalus iš žuvies, kalakutienos ir kiaulienos, o taip pat ir desertus.

Solidžią 32 narių komisiją, vertinusią pagal WBQA kriterijus ir statutą, labiausiai pakerėjo „SPA Vilnius“ kulinarijos meistrų pasirodymas: „Jau po pirmo konkurso etapo gurmanai ir žiūrovai šnabždėjosi, jog „SPA Vilnius“ komanda – neabejotini lyderiai, – pasakojo LBKA direktorius Aurelijus Bagočiūnas. Antra vieta atiteko jungtinei Pirčiupių ir Trakų restoranų šefų komandai, trečioji – Vilniaus „Pramogų banko“ virtuvės virtuozams“.

„SPA Vilnius“ restorano šefas Tomas Rimydis, apdovanotas nugalėtojo diplomu ir pagrindiniu prizu, noriai dalijosi tobulo kepsnio paslaptimis: „Svarbiausia – natūralus skonis, nepriekaištinga kokybė ir modernus pateikimas“. Sveiko ir kokybiško maisto tradicijas sujungęs specialistas komisiją nustebino nauja kepsnių ant grotelių gaminimo, pateikimo ir valgymo kultūra.

„Kartu su kitais komandos nariais įrodėme, jog ir kepsniai gali pretenduoti į sveiko maisto kategoriją“, – pasiekimais džiaugėsi SPA maisto filosofiją puoselėjantis virtuvės šefas, savo komandoje dirbęs su kitais „SPA Vilnius“ kulinarais Rasa Kibildyte, Tomu Mockūnu ir Egidijumi Dygimu.

Pasaulio barbekiu kepėjų asociacijos interneto svetainėje profesionalu paskelbtas T. Rimydis liepos mėnesį žada nustebinti „SPA Vilnius“ sveikatinimo centro svečius: sveiko maisto kultūrą puoselėjantis kulinaras šiuo metu kuria sveiką, analogų Lietuvoje neturintį SPA meniu.

„SPA Vilnius“ virtuvės šefas Tomas Rimydis dovanoja Barbekiu čempionato komisiją pakerėjusio kepsnio receptą.

Trijų skonių kalakutiena su polentos pyragėliu ir rūkytos antienos padažu:

Stambūs kalakutienos gabalai marinuojami natūraliose vaisių tyrėse: natūralioje mango tyrėje, pasifloro–medaus marinate ir juodųjų serbentų marinate. Polenta užplikoma karštu verdančiu vandeniu, atvėsinama ir apkepama ant kepsninės.
Rūkytos antienos padažas: rūkyta anties krūtinėlė, česnakas, svogūnas, natūralus mineralinis vanduo, druska, pipirai ir švieži čiobreliai. Patiekalą galima paskaninti ir mango padažu su mėtomis. Marinuoti stambūs kalakutienos gabalai kepami ant kepsninės 15-20 min. Iškepti supjaustomi ir patiekiami su ant kepsninės keptais šviežiais šparagais, polentos pyragėliu bei su mango-mėtų ir rūkytos antienos padažais.

Lietuvoje barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) įkurta prieš trejus metus. Bendradarbiaudama su Pasaulio grilio kepėjų asociacija viešojo maitinimo įmonėse dirbančius kepsnių ant grotelių specialistus, kelti asociacijos narių profesionalumo lygį ir populiarinti šią profesiją.

Daugiau apie LBKA >>
Daugiau apie „SPA Vilnius“ >>

„SPA Vilnius“ ir Meniu.lt informacija
„SPA Vilnius“ nuotraukos