This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Didžiosios Britanijos kalėjime atidarytas restoranas

2009-07-14
Publish your own article

Didžiojoje Britanijoje, Satono miesto (Satton) kalėjime „High Down“ atidarytas restoranas pavadinimu „Kalėjimas“ (The Clink). Visi patiekalai pagaminti iš pačių šviežiausių produktų, kurie auginami kalėjimo teritorijoje, čia pat esančiame darže.

Lankytojams siūlomi vištienos krūtinėlės kepsniai kepti ant grotelių, pateikiami su keptomis bulvėmis ir salotomis. Vidutinė karštųjų patiekalų kaina – 5 eurai. Dienos pietūs galima pavalgyti už 7 eurus (rinktis galima iš dviejų karštųjų). Meniu taip pat yra desertai, jų kaina apytiksliai siekia 1,7 euro, o taip pat yra netgi vynas. Visi patiekalai gaminami itin kruopščiai ir preziciškai, o tam yra paaiškinama priežastis. Mat idėja atidaryti restoraną gan keistoje vietoje, kilo kalėjimo mitybos organizacijos vedėjui Alberto Crisci, buvusiam prancūziško restorano virtuvės šefui Londone.

Virtuvės šefas, padavėjai ir aptarnaujantis personalas – visi šio kalėjimo nuteistieji. Pasak p. Alberto pagrindine restorano užduotis – įkalintųjų adaptacija prie įprastinio gyvenimo, o taip pat ir pagalba profesijai įgyti, kuri belaisviams padėtų surasti darbą išėjus į laisvę. Restorano iniciatorius bei įkūrėjas personalą griežtai prižiūri. Atsargumo sumetimais restorane leistina naudotis tik plastikiniais įrankiais. Pakaks vieno nusižengimo – ir darbo vieta prarasta. Daugumai kalinių šis darbas – trokštama darbo vieta, į kurią svajoja patekti visi čia esantys.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.telegraph.co.uk
Nuotraukos: telegraph.co.uk
Meniu.lt informacija