This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Dėl maitinimo kaimo turizmo sodybose (VMVT)

2005-08-17
Publish your own article

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad 2005 m. rugpjūčio 11 d. televizijos laidoje „Panorama“ pateikta informacija dėl kaimo turizmo sodybose maisto tvarkymui keliamų reikalavimų neatitinka Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. balandžio 4 d. įsakymu Nr. B1-220 patvirtintų „Maisto tvarkymo kaimo turizmo sodybose reikalavimų“ (Žin., 2005, Nr. 46-1533) nuostatų.

Pagal minėto teisės akto 32, 33, 34, 36 punktus, kaimo turizmo sodybose maisto tvarkymui leidžiama naudoti maisto produktus, perkamus iš ūkininkų – pieno produktus, mėsos produktus, šviežius vaisius, uogas, daržoves. Šviežius vaisius, uogas, daržoves galima įsigyti ir iš fizinių asmenų. Žuvis galima vartoti sugautas natūraliuose vandens telkiniuose. Patiekalai gaminami pagal kaimo turizmo sodybos savininko patvirtintas ar kulinarinio paveldo receptūras.

Atkreipiame dėmesį, kad maisto produktai, įsigyjami iš ūkininkų ar fizinių asmenų, turi atitikti bendruosius higienos reikalavimus. Šis reikalavimas grindžiamas tuo, kad kaimo turizmo sodybų lankytojai vartotų saugų ir kokybišką maistą, nekeliantį pavojaus jų sveikatai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba norėtų pažymėti, kad minėto teisės akto reikalavimai yra suderinti su Valstybiniu turizmo departamentu ir Lietuvos kaimo turizmo asociacija bei jos nariais.

Sprendžiant higienos reikalavimų diegimą kaimo turizmo sodybų virtuvėse ir maitinimo patalpose, buvo sudaryta darbo grupė, kuri pateikė savo pastabas ir pasiūlymus, į kuriuos Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, rengdama šį teisės aktą, atsižvelgė“.

VMVT informacija