This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Degustuojame moderniąją Italiją

2014-08-28
Publish your own article

Labiausiai intriguojanti šios degustacijos dalis – „Feudi di San Gregorio“ vynas. Vos 1986 m. pradėjęs veikti vyno ūkis tapo kultiniu Italijos gamintoju. Jis pavadintas popiežiaus Grigaliaus Didžiojo garbei. Žinoma, toks didingas vardas įpareigoja gaminti aukščiausios kokybės vyną! Tad netrukus ūkis tapo Kampanijos regiono simboliu ir pasididžiavimu.

Pietiniai Italijos vyno regionai mums asocijuojasi su raudonuoju vynu ir iš tiesų Kampanijoje gaminamas vienas ilgaamžiškiausių Italijos vynų – „Taurasi“. Tačiau ir šio regiono baltasis vynas patenka į svarbiausių Italijos baltųjų penketuką. Jis gaminamas iš tipiškų šiam karštam kraštui vynuogių veislių: Falanghina, Coda di Volpe, Greco. Išraiškingi vaisiški aromatai, minerališkumas suteikia šiam vynui ypatingo svorio. Maloniausia jį ragauti su derančiu maistu.

pirma

„Feudi di San Gregorio Lacryma Christi Del Vesuvio DOC bianco“ ir „Feudi di San Gregorio Lacryma Christi del Vesuvio DOC rosso“ yra klasikiniai Kampanijos vynai. Jų pavadinimas kilo iš gražios legendos apie Vezuvijaus žemėn nukritusias Kristaus ašaras. Žemė tapo vertinga, o vynuogynai ir jų derlius – taurus, šventas.

Raudonasis vynas gaminamas iš Aglianico, Piedirosso vynuogių veislių. Pirmoji yra neabejotinai svarbiausia pietinės Italijos vynuogė – nuostabaus, turtingo, ilgaamžio vyno žaliava.

antra

Neprastesnis ir kitas degustuotas vynas – „Falesco Tellus Syrah Lazio IGP“. Lacijus yra gimtasis „Falesco“ ūkio regionas, kur pateikti tarptautines vynuogių veisles – jokia naujiena. Šio vyno kainos ir kokybės santykis jam greit suteikė bestselerio statusą. Vynas kaskart sužavi didžiąją dalį vyno gėrėjų, tad nieko keista, kad net jo etiketėje įamžinti ragautojų įspūdžiai bei liaupsės. Jei mokate itališkai – jas suprasite.

Linksmos užduotys Italijos istorijos, gastronomijos, vyno temomis ir puikus vynas pavertė susirinkusiuosius nenustygstančiais vietoje linksmuoliais. Triukšminga diskusija, pasirodo, kelia apetitą – tad buon appetito!

zenklai_1eu_flag

ABBI (Baltijos gėrimų pramonės aljansas), vykdydamas ilgalaikį kokybiško Europos vyno populiarinimo projektą Baltijos šalyse, organizuoja „Vyno vakarus“ vartotojams. Renginių ciklo tikslai – supažindinti vartotojus su ES vynų sistema, didinti ES vynų, pagamintų konkrečiuose regionuose ir iš konkrečių vynuogių veislių, žinomumą, skatinti atsakingą vartojimą Baltijos šalyse.