This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Daugiau lengvų užkandžių ir makaronų (Vilnius)

2005-12-11
Publish your own article

Keičiantis sezonui, kaip ir dauguma save gerbiančių maitinimo įstaigų, „Cozy“ paskelbė atnaujinanti valgiaraštį. Ir šaltojo sezono metu čia dominuoja lengvi bei gaivūs patiekalai.

Vilniaus senamiestyje įsikūrusioje kavinėje-restorane patiekalai, kaip ir buvo įprasta, gaminami laikantis tarptautinės virtuvės principų, tačiau dabar čia daugiau iš ko rinktis turės lengvų užkandžių, žuvų, makaronų mėgėjai. Pasak Bernio ter Brako (Bernie ter Braak), restorano-kavinės savininko, būtent tokio maisto pageidauja užsukusieji ankstyvų pusryčių, pietų, vakarienės ir naktipiečių.

„Cozy“ iš daugelio Vilniaus restoranų išsiskiria tuo, jog virtuvė čia veikia vos ne ištisą parą – nuo 7.30 iki 6 valandų ryto. Kaip šio restorano išskirtinumą p. Bernis minėjo neseniai pradėtą tiekti nemokamą bevielio interneto ryšį. Jis tikisi, kad dėl šios paslaugos kavinė taps patrauklesnė dalykinius susitikimus pietų metu organizuojantiems verslininkams.

Didžioji dalis patiekalų „Cozy“ pagaminti pagal gerai žinomus receptus: „Cezario“ (12 Lt), tunų (13 Lt), ožkos sūrio (13 Lt), totoriškos (15 Lt) salotos; makaronai pagardinti vištiena, daržovėmis, lašiša (nuo 13 Lt iki 15 Lt), ravioliai (15 Lt) (jų tapatinti su koldūnais, kaip teigė virėjas, negalima, nes į tešlą pilamas ne vanduo, o alyvų aliejus), gruzdintų žuvų kepsneliai su bulvėmis arba angliškai – „fish & chips“ (14 Lt). Kaip įdomesnius užkandžius Adas Žalynas, virtuvės vyriausias virėjas, minėjo po 12 Lt kainuojančias rūkytų lašišų „Šefo“ salotas ir marinuotos kiaulienos salotas.

Iš pagrindinių patiekalų p. Žalynas išskyrė keptus jautienos gabaliukus, pagardintus brendžio padažu (18 Lt), ir migdolų drožlėse išvoliotą orkaitėje keptą sterką (18 Lt). Degustacijos metu šis patiekalas sulaukė daugiausia pagyrų. Žuviai tiko migdolų prieskonis, puikiai derėjo žiedinių kopūstų ir morkų piurė garnyras.

Nuo šiol prie gurmaniškų patiekalų restorane bus galima užsisakyti ir įdomesnių, subtilesnių vynų, mat „Cozy“ šeimininkas pasirašė sutartį su vilniškiu „Vyno klubu“.

Jolanta Malinauskienė
Verslo žinios, 2005 12 09
„Cozy“ archyvo nuotr.
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>