This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Darjeeling’as - garsiausias Indijos arbatos auginimo regionas

2005-05-16
Publish your own article

Darjeeling’as - garsiausias Indijos arbatos auginimo regionas. Arbata ten renkama nuo kovo iki lapkričio, beveik 9 mėnesius per metus. Po trijų mėnesių žiemos pauzės, kovo–balandžio mėnesiais, nuimamas pirmųjų švelnių lapelių derlius. Kas rytą jau auštant arbatos rinkėjos pakyla siaurais takeliais į daugiau kaip 80 Darjeeling’o arbatos plantacijų. Mašinų derliaus nuėmimui neįmanoma panaudoti, nes dauguma arbatkrūmių auga palinkę 45 laipsnių kampu. Rankų darbas salygoja aukštą arbatos kokybę. Darjeeling’e arbatos apdorojamos tik tradiciniais metodais.

Derliaus nuėmimo kaštai Darjeeling’e itin dideli. Pavyzdžiui, vienam kilogramui pirmo skynimo arbatos (Darjeeling First Flush) reikia surinkti net 12 tūkstančių lapelių, kai tuo tarpu kilogamui kitos žymios indiškos Assam’o arbatos surinkti reikia tik 4 tūkstančių lapelių.

Naujojo derliaus pirmo skynimo arbata kitose šalyse dar vadinama „skrydžio“ arbata, nes ji visai šviežia specialiose medinėse dėžutėse skraidinama iš Indijos.

Gerai paruoštos (fermentuotos) pirmojo skynimo arbatžolės paprastai būna tamsios, tačiau tarp jų pasitaiko ir keletas žalių (nepilnai fermentuotų) lapelių.

Naujo derliaus pirmojo skynimo arbata yra labai brangi. Jos užpilas varijuoja nuo šviesiai auksinės, gintaro spalvos iki auksinės žalsvos spalvos. Žinovai apibūdina šią arbatą kaip arbatų „šampaną“.

Naujo derliaus pirmoji arbata šio gėrimo gurmanams tokia pat svarbi, kaip vyno gerbėjams naujojo derliaus Bojoulais.

„Skonio namų GURMAN’S“ informacija