This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Chateau de Beaulon“ likeriniai vynai ir konjakai pristatyti Lietuvos vartotojui (Vilnius)

2006-03-19
Publish your own article

„Chateau de Beaulon“ konjako dvaras, valdomas Bordeaux vyskupų, išgarsėjo dar XVII amžiuje. Iš pat pradžių čia buvo gaminamas tik konjakas, o vėliau, pagausėjus garsiųjų „Sauterne“ vynuogių derliui, gimė likerinio vyno, kitaip dar vadinamo pino, gamyba. XVIII amžiaus pradžioje, kuomet dvaro valdymą perėmė aistringasis Christian Thomas, su išskirtinėmis konjako ir pino savybėmis susipažino ne tik šalies, bet ir svetimų kraštų vartotojai. Šiandien 90 ha ploto „Chateau de Beaulon“ vynuogynai, puikiai derinantys modernias technologijas ir tradicijas, taip pat puikiai žinomi ne tik Prancūzijoje, bet ir visame pasaulyje.
Kovo 14 dieną Lietuvoje viešinti „Chateau de Beaulon“ konjako namų komercijos direktorė Deirdre Barthe „Sonnet‘s“ restorane („Shakespeare“ viešbutyje) pristatė konjakus ir likerinius vynus, pasakojo apie gėrimų išskirtines savybes, patarė, su kuo ir kaip juos ragauti.

Degustacijos metu svečiai turėjo puikią progą paragauti, pajausti bei palyginti skirtingų kategorijų konjakų bei likerinių vynų skleidžiamus aromatus bei skonį, paskanauti specialiai prie šio tauraus gėrimo paruoštų užkandžių ir desertų.

XVII amžiuje „Chateau de Beaulon“ pino buvo vynas, skirtas šventėms, o šiandien jis dažniausiai vartojamas kaip aperityvas. Penkis ar dešimt metų laikyti ąžuolo statinėse, baltieji bei raudonieji pino skiriasi savo skoninėmis savybėmis, net ir didžiausią gurmaną pakeri spalva, kvapu, konjako ir vynuogių sulčių deriniu. Pino puikiai tinka prie sūrio ar juodo šokolado.

Svečiai ragavo „Napoleon“ ir ilgametėmis tradicijomis garsų „XO Vintage 1971“ konjakus. „Napoleon“ konjakas, pasižymintis itin maloniu, charakteringu skoniu su cinamono ir vanilės, razinų, susikristalizavusio medaus atspalviais, puikiai derėjo su pateiktais užkandžiais, o „XO Vintage 1971“, puoselėjantis net 30 metų skonio tradicijas, pasižymėjo elegantišku charakteringu neprinokusių migdolų ir vanilės skoniu, su itin ilgu poskoniu.

„Chateau de Beaulon“ konjakus ir likerinius vynus jau galite įsigyti „Konjako parduotuvėje“, esančioje Etmonų g. 4, Vilniuje.

Meniu.lt informacija ir nuotraukos