This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Bare „Ragas“ – skanus maistas ir didelės jo porcijos (Kaunas)

2005-12-12
Publish your own article

Nedidelis baras „Ragas“ įsikūręs Kuršių g. 35. Dar visai neseniai pastarojo kaimynystėje atsidarė prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“, tad ne vienas ėmėsi svarstyti, ar tik nebus tai paskutinieji „Rago“ mėnesiai. Tačiau skeptikų pranašystės neišsipildė – baro šeimininkė ponia Dalia Jankauskienė pasidžiaugė, kad naujoji „kaimynė“ ne tik kad nuostolių nepridarė, bet dar ir pelno atnešė, nes pastarosiomis savaitėmis baro virtuvė vos spėja pamaitinti visus užsukusius.

Stabtelėjus prie medinės baro tvorelės, akį visų pirma patraukia keistokas įstaigos pavadinimas – „Ragas“. Kodėl „Ragas“? Savininkė pasakoja, kad norėjusi barą „Alaus ragu“ pavadinti, tačiau, kaip byloja tautos istorija, vargu, ar lietuviai alų iš rago gerdavę, tad liko įstaigos iškaboje tik ragas. Pavadinimui atliepia ir kavinės interjeras, prie kurio kūrimo, pasak šeimininkės, prisidėjo visa šeima. Ne viena Jankauskų karta domisi medžiokle, tad „Rago“ interjerą puošia tikri medžioklės trofėjai: įvairūs kailiai, elnių ragai, puikiai derantys prie tamsiai lakuotų medinių kavinės sienų, stalų ir suolų. Puikus „Rago“ akcentas, įsiliejantis į interjero visumą, yra ir iš šakų pintas baro stogelis.

Jankauskų šeima savo verslą pradėjo dar 1994 metais. Tuomet įmonei priklausė kioskelis, kuriame buvo pardavinėjamas įvairių rūšių alus. Šiandien „Ragas“ gerokai išsiplėtė. Pačiame bare, kuriame esti 50 vietų, galima pasisėdėti tiek pirmame aukšte (jis skirtas nerūkantiems), tiek antrame aukšte – atokiau nuo žmonių akių, šurmulio. Orui atšilus, dar 150 lankytojų gali prisėsti dvejose lauko kavinėse, kurių viena yra baro terasoje, kita – už baro.

„Rago“ virtuvė lankytojams siūlo Europos ir lietuvių virtuvių patiekalų, kurių galima užsisakyti iš nuolatinio ir dienos patiekalų valgiaraščių. Dienos patiekalų valgiaraštis yra keičiamas kiekvieną mėnesį, na, o nuolatinis jau nekeistas šešis metus. Pasak savininkės, nuolatinis valgiaraščio atnaujinimas turi tiek teigiamų, tiek ir neigiamų aspektų. Kaip pagrindinį argumentą, kodėl „Rage“ nuolatinis valgiaraštis nekeičiamas, p. Jankauskienė nurodo pastovumą, kuris būtinas nuolatiniams lankytojams: „Klientas, einantis pas mus papietauti, jau iš anksto turi žinoti, kokių patiekalų čia ras. Galbūt tai ir lems jo pasirinkimą apsilankyti būtent pas mus“.

Pasak savininkės, „Rago“ tikslas – skanūs patiekalai ir didelės jų porcijos. Kainos kavinėje taip pat nėra didelės: dvylikos rūšių salotos čia kainuoja nuo 2,00 iki 4,00 Lt, šaltųjų patiekalų, kurių dauguma ruošiami iš žuvies, kainos svyruoja nuo 3,20 iki 6,00 Lt, užkandžių prie vyno ir alaus galėsite paragauti už 2,00-7,00 Lt. „Rago“ virtuvė išsiskiria ir ypač gausia blynų, blynelių pasiūla (3,00-6,50 Lt). Įvairūs kepsniai, taip pat ir ant žarijų, čia ruošiami iš žuvies, jautienos, kiaulienos, vištienos (6,00-11,00 Lt). Prie gausaus patiekalų pasirinkimo siūlomi įvairūs gėrimai, kurių tarpe – 12 rūšių alus.

Kavinė „Ragas“ maistą, siūlomą dienos valgiaraštyje, veža ir į namus. Užsakymai priimami kasdien, nuo 10 iki 18 valandos. Darbo dienomis, užsisakiusiems už daugiau nei 10 Lt, pristatymas nieko nekainuoja, o savaitgaliais, užsisakiusiems už daugiau nei 50 Lt, taikoma 10 proc. nuolaida. Baras taip pat sudarinėja sutartis dėl nuolatinio maisto tiekimo į namus, biurą.

Nuolatiniams klientams taikomos įvairios nuolaidos.

Daugiau apie barą >>


Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos