This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Baras „Paparazzi"- buveinė subrendusioms asmenybėms (Vilnius)

2004-12-16
Publish your own article

Pono Romanovskio tikinimu baras atviras mėgstantiems leisti laika su kokteilio taure ar tiesiog norintiesiems pasijusti arčiau ekrano įžymybių.

Ponas Romanovskis pasakoja, jog baro „Paparazzi“ idėją jam ir dviem jo draugams įgyvendinti truko apie metus.

„Mintis daryti barą kirbėjo seniai, tačiau daugiausia galvos skausmo kėlė baro koncepcijos parinkimas. Labiausiai nenorėjome, kad po kelių mėnesių jis virstų landyne.

Svajojome sukurti tokį, į kurį lankytojai grįžtų dėl jau­kios aplinkos ir gero gėrimų, pasirinkimo“, - pasakoja p. Ramanovskis. Anot jo, ir įstaigos pavadinimą buvo sunku išrinkti - surašyta net 200 pretendentų. Apsispręsti padėjo kelionės po užsienį, kur panašių barų, kurių interjere dominuoja žvaigždžių be grimo nuotraukos, yra nemažai. Baro bendrasavininkis įsitikinęs, jog kino, teatro, muzikos įžymybių nuotraukos iš realaus gyvenimo leidžia lankytojams pasijusti arčiau jų. Nuotraukų baro savininkai atsivežė iš Danijos, Didžiosios Britanijos, kitų šalių.

„Kartais ir žvaigždės geria per daug, pasirodo be grimo ir atrodo nebe tokios gražios kaip ekrane. Tačiau būtent tokios jos ir patinka - žemiškos ir žmogiškai nuodėmingos“, - sėdėdamas greta akivaizdžiai padauginusios kino žvaigždės Džono Travoltos (John Travolta) nuotraukos svarsto p. Romanovskis. Baras veikia vos savaitę, tačiau lankytojai jau išsirinko mėgiamiausią staliuką. Jis - po Alberto Einšteino (Albert Einstein), vokiečių mokslininko, nuotrauka. Bare yra 100 sėdimųjų vietų. 40 lankytojų gali sėsti prie baro.

Populiarins kokteilius
Pono Romanovskio teigimu, nors Vilniuje yra kokteilių barų, tačiau šie gėrimai ir jų kultūra dar nepopuliari. Norint užkamšyti šias spragas, anot p. Romanovskio, modernios klasikos interjero „Paparazzi“ bare daugiausia dėmesio bus skirta kokteiliams. Jų gėrimų valgiaraštyje nemažai - daugiau nei 70 rūšių. Pašnekovas tikina, kad klientui pageidaujant barmenas suplaks ir į meniu neįtrauktą gėrimą. Lankytojai gali ragauti ne tik kokteilių, kainuojančių 7-26 Lt. bet ir įprastų gėrimų: alaus, vyno ar grynų stipriųjų. Išalkusieji galės išsirinkti iš 10 rūšių salotų (apie 12 Lt), o prie gėrimų užsakyti užkandžių (iki 12 Lt) ar desertų (iki 10 Lt).

Ponas Romanovskis žadėjo kad, atsižvelgus į klientų poreikius, gėrimų meniu bus nuolat pildomas ir tobulinamas. Bare kiekvieną dieną bus rengiama „laiminga valanda“. Jos metu gėrimą užsakę lankytojai mokės pusę kainos arba už vieno kokteilio kainą gaus du. Tačiau kokiomis valandomis bus taikoma ši nuolaida, p. Romanovskis nesakė. „Tebūnie tai maloni staigmena svečiams“- šypsosi kelis kartus per savaitę pats už baro stojantis p. Romanovskis.

Nors skelbiama, jog į barą įleidžiami asmenys turi būti ne jaunesi nei 23 metų, tačiau pašnekovas tikino, kad bare galės lankytis visi besijaučiantys subrendusiomis asmenybėmis.

„Norime, kad bare vyrautų intelektuali kartu ir atpalaiduojanti atmosfera“, - sako jis. Bare maloni staigmena tabako dūmų vengiantiems lankytojam - čia įrengta 1,8 karto galingesnė neiprasta vėdinimo sistema, kuri tikrai neleis uždūsti cigarečių dūmuose.

Andželika Stašovskaja
„VŽ Savaitgalis“ informacija