This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Australijos fermeriai karves girdo vynu (svetur)

2007-02-08
Publish your own article

Vagiu karvių veislė išvesta Japonijoje. Šių karvių mėsa laikoma geriausia jautienos rūšimi, o jos kokybei gerinti gyvuliai girdomi alumi ir masažuojami skambant muzikai.

Tačiau Australijos ūkininkai pranoko ir išradinguosius japonus. Jie sukūrė naują garsiosios veislės gyvulių penėjimo metodą – pradėjo karves girdyti vienu geriausių pasaulio vynu „Cabernet“. Kiekvienai karvei kasdien duodama išgerti litrą žinomos Australijos firmos aitraus „Cabernet Merlot“ vyno.

Ši mėsa, kaip praneša Didžiosios Britanijos spauda, pasaulinėje rinkoje turi didžiulę paklausą.

„Karvėms taip patinka vynas, kad jos iš anksto stoja į eilutę, norėdamos gauti priklausančią kasdieninę vyno porciją, kad paskui galėtų apsvaigusios ramiai pagulėti ganykloje“, – žurnalistams pasakoja Džonas Makleonas, vienas iš naujosios jautienos rūšies eksportuotojų. Toks sumanymas pranoko visus lūkesčius – galvijų mėsa įgavo ypač subtilų skonį ir tapo nepaprastai sultinga.

Butelis raudonojo vyno, kuriuo girdomos karvės, kainuoja 16 JAV dolerių. Atitinkamai padidėjo ir naujosios Vagiu jautienos kaina – 200 gramų jautienos filė kai kuriose Europos šalyse dabar kainuoja virš 100 JAV dolerių. 

Pagal www.gotovim.ru  parengė Jolanta Bagurskienė