This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„30 geriausių restoranų“ pristato naujieną gurmanams

2018-02-01
Publish your own article

Kasmet vis daugiau dėmesio sulaukiantis Lietuvos restoranų reitingavimo projektas „30 geriausių restoranų“ šiemet pristato naujieną. Iki pagrindinių geriausių šalies restoranų rinkimų yra organizuojamas „Iittala restoranų radaras“. Jo tikslas – aplankyti ir pristatyti ryškiausius debiutus Lietuvos restoranų pasaulyje.

„Pernai paskelbus geriausių restoranų trisdešimtuką pirmose gretose puikavosi keli naujai atsidarę restoranai, apie kuriuos plačiai dar nebuvo gerai žinoma. Tai sukėlė klausimų – kaip ir kodėl jie buvo įvertinti geriau nei, tarkime, 20 metų veikiantis klasikinis restoranas. Todėl šiemet iki pagrindinio akademijos balsavimo pradžios nusprendėme viešai pristatyti dėmesio vertus restoranus-naujokus ir taip praplėsti vertinimų lauką“, – pasakoja Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

„Iittala restoranų radaras“ kas savaitę, ketvirtadieniais, projekto puslapyje apžvelgs po vieną akademijos narių pasiūlytą iki vienerių metų veikiantį dėmesio vertą restoraną.

Situacija Lietuvos restoranų versle, pasak L. Petrukaičio, kasmet vis įdomesnė ir konkurencingesnė: „Nauji restoranai praveria duris kone kas savaitę, tačiau išsilaiko tikrai ne visi. Mūsų tikslas pristatyti tuos rinkos naujokus, kurie galimai greitu metu gali tapti rimtais restoranų rinkos dalyviais dėka savo kokybės, kūrybiškumo, sukauptos patirties ir išskirtinumo“.

Per 2017 m. bent keli gerai žinomi šefai atsidarė savo restoranus, taip pat atsirado įdomios koncepcijos diferencijuoto maisto restoranų, neapsieita ir be labai ambicingų projektų. Visus juos pristatys išsamus „Iittala restoranų radaras“.

„Iittala“ palaiko šią „30 geriausių restoranų“ idėją, t.y. pristatyti išskirtinius naujokus Lietuvos restoranų rinkoje. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes. Tikime, kad šis projektas atras naujas vietas, kuriose žmonės galės patirti pačius geriausius gastronominius įspūdžius. Taip pat, tikimės, kad dalis jų vėliau pateks ir į 2018 m. 30 geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą“, – bendradarbiavimo priežastis vardina „Iittala“ produkto vadovė Eglė Paškauskienė.