Vilniuje tenka lankytis nedažnai, o jeigu tiksliau labai retai. Taigi įvedę restorano "Leleko" adresą į navigaciją pradėjome kelionę. Pasirodo surasti "Leleko" restoraną visai nesunku - šį restoraną lengvai ras net turistai iš užsienio, nes "Leleko" įsikūręs prieš Lietuvos Respublikos Seimą.
Įėjus į restoraną Jus pasitiks dvi salės – žalioji ir baltoji: žalioji restorano salė perteikia vaizdingą Ukrainos peizažą. Šios salės sienos išmargintos įvairiaspalvėmis gėlėmis. Baltoji restorano salė suteikia jaukumo ir namų šilumos pojūtį, kurį sukuria rusenantis židinys. Taip pat, restorane pamatysite ir kitų interjero detalių atkeliavusių iš skirtingų Ukrainos regionų. "Leleko" – svetinga vieta, kurioje susipažinsite su Ukrainos virtuve ir tradicijomis. Pagrindiniai patiekalai: ukrainietiški bulviniai blynai (Derūnai), įvairūs virtiniai, ukrainietiški barščiai, restorane "Leleko" taip pat galite įsigyti ir šaldytų ukrainietiškų virtinių.
Aptarnavimas
Aptarnavimu likome patenkinti, padavėjas buvo labai malonus, nors restorane nebuvo daug žmonių, niekas nešokinėjo kas 5 minutes paklausti „ar skanu, ar nieko netrūksta?”, tačiau tuščių lėkščių ant stalo visą vakarą laikyti taip pat nereikėjo.
Meniu
Bevartant meniu gali pasirodyti, kad kainos nėra itin mažos, tačiau padavėjas mus perspėjo, kad porcijos taip pat mažos nebus. Meniu sudaro nacionaliniai ukrainietiški patiekalai, man - vegetarei buvo labai malonu matyti, kad meniu turi nemažą vegetariškų patiekalų pasirinkimą, tačiau veganams išsirinkti patiekalą čia būtų sunkiau.
Maistas
Žinodami, kad porcijos mažos nebus, pirmiausia užsisakėme tik užkandį "Potapcai poniškai" – tai keptos duonos riekelės su baklažanų, ikrų ir prieskoniuotos varškės užtepais. Porcija tikrai nebuvo maža, tačiau ją sudarė daugiausia duona, norėjosi daugiau užtepėlių, taip pat užtepėlėse norėjosi daugiau prieskonių.
Draugė užsisakė ukrainietiškus barščius. Barščiai buvo pateikti su grietine, krapais ir baltąja bandele, čia taip pat pritrūkome prieskonių.
Vėliau, šiek tiek atsikvėpus, užsisakėme karštuosius patiekalus. Aš pasirinkau ukrainietiškus bulvinius blynus (Derūnus) - patikėkite, porcija tikrai nebuvo maža (net 5 blynai!) suvalgiau viską, nes tikrai buvo laaaabai skanu, jeigu figura leistų būčiau suvalgiusi ir daugiau.
Draugė užsisakė "Padnieprės žuvį" – tai ledjūrio menkė po šviežių agurkų ir grietinės užpilu su keptomis marinuotomis paprikomis. Žuvis buvo puikiai iškepta, tiek kiek reikia, kad išlaikytų sultingumą ir skonį. Tiesiog tirpo burnoje!
Kelionei namo išsirinkome "Lucko" cukinijos suktinukus su pelėsiniu sūriu bei baklažanų rutuliukus. Kelionė neprailgo, kadangi turėjome gardžių užkandžių, puikiai praleistą laiką bei geriausius įspūdžius apie Vilnių ir restoraną "Leleko".