Jų pagaminimas labai lengvas ir greitas. Tik 15 min. ir galėsite mėgautis šiais kepsneliais. Jų vidus labai minkštas, o išorė labai maloniai valgosi. Negaliu sakyti, kad ji itin traški, bet yra kiek apskrudusi. Malonų skonį priduoda parmezanas. Taip pat panko džiūvesėliai, kurie suteikia didesnį traškumą negu įprasti džiūvesėliai.
Kepsnelius valgiau su coleslaw – kopūstų ir morkų salotomis. Tiesą pasakius, dažniausiai perku jau supjaustytas salotas. Jeigu gaminčiau jas pati, kiek smulkiau pjaustyčiau kopūstą. Prie šių salotų gaminau graikiško jogurto padažą. Dalį jo sunaudojau salotose, o kitą – valgiau su kepsneliais.
INGREDIENTAI
Vištiena
450 g vištienos filė, supjaustytos 3 × 5 cm gabaliukais
4 valg. š. aliejaus
4 valg. š. parmezano, smulkiai tarkuoto
4 valg. š. panko džiūvesėlių
1/3 valg. š. česnakų miltelių
2 valg. š. raudonosios paprikos miltelių
jūros druskos, juodųjų pipirų
Coleslaw salotos
150 g kopūsto, supjaustyto plonomis juostėlėmis
50 g morkų, supjaustytų plonomis juostelėmis
1 svogūno laiškas, smulkiai supjaustytas
1/4 st. šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
Salotų padažas
1 st. graikiško jogurto
2 valg. š. obuolių sidro acto
1 valg. š. cukraus
1/4 arbat. š. česnakų miltelių j
ūros druskos, juodųjų pipirų
GAMINIMAS
Vištiena
1. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temp. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame inde vištieną sumaišyti druska, pipirais. Užpilti aliejaus. Suberti parmezaną. Viską išmaišyti. Suberti džiūvesėlius.
3. Dideliame inde sumaišyti parmezaną, džiūvesėlius, česnakų, paprikos miltelius.
4. Į šį dubenį suberti vištienos gabaliukus. Išmaišyti, kad visi gabaliukai būtų pasidengę džiūvesėliais.
5.. Sudėti ant kepimo skardos. Kepti apie 8-10 min.
Coleslaw salotos
1. Dubenyje sumaišyti visus ingredientus.
Salotų padažas
1. Mažame inde sumaišyti visus padažo ingredientus. Pusę sumaišyti su salotomis. Kitą dalį valgyti su kepsneliais.