Galiu lažintis, kad šiandien tikrai neragavote suomiškų blynų. O aš jų prisikepiau ir prisivalgiau tiek, kad negalėjau nepasidalinti su Jumis šių blynų receptu. Suomiški blynai (suom. pannukakku) – yra kepami orkaitėje, ant gilaus orkaitės padėklo. Internete, lietuvių kalba radau keletą receptų, bet jie yra gerokai adaptuoti ir skiriasi nuo tikrojo pannukakku.
Ieškojau kuo labiau autentiško ir pačių suomių teigiamai įvertinto recepto. Esu išbandžiusi keletą šių blynų variantų. Nors ir esu kepusi su augaliniu pienu, pilno grūdo miltais, bet rezultatas nepatiko. Šiandien kepiau su kvietiniais miltais, karvės pienu ir rezultatas buvo puikus. Pats gaminimas yra visiškai paprastas. Tereikia užmaišyti blynų tešlą. Ją palikti pusvalandžiui pastovėti. O tada supilti į gilesnį orkaitės padėklą ir kepti apie 30 min. Tinka visiškiems tinginiams, kurie nori blynų, bet nenori ilgai stovėti prie keptuvės.
INGREDIENTAI
400 g kvietinių miltų
800 ml pieno
3 kiaušiniai
60 g cukraus
60 g sviesto
1 arbat. š. kepimo miltelių
3/4 arbat. š. jūros druskos
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
GAMINIMAS
1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
2. Viduryje padaryti duobutę. Įmušti kiaušinius. Po truputį pilti pieną ir plakti su šluotele iki vientisos masės.
3. Prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Jį supilti į dubenį. Įpilti vanilės ekstrakto. Gerai išmaišyti. Tešla turi būti vientisa, be gumuliukų.
4. Palikti tešlą pastovėti kambario temp. apie 30 min.
5. Orkaitę įkaitinti iki 225 laipsnių temp. Gilų kepimo padėklą (40×33 cm) iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą.
6. Kepti apie 30 min. Supjaustyti į 12 ar 16 dalių.