INGREDIENTAI (2 porcijos)
1 vnt. didelis svogūnas
2 vnt. česnako skiltelės
3 g. saujelė petražolių
~330-350g ančių kepenėlių
130-150g. sviesto
2 v. š. brendžio arba konjako
Po 1 a.š. mėgstamų prieskoninių žolelių: aš dėjau čiobrelį, rozmariną, baziliką, mairūną
1/3 a.š. druskos, pipirų
GAMINIMAS (20 MIN )
Keptuvėje išlydyti maždaug 3 šaukštus sviesto ir jame pakepinti susmulkintas česnako skilteles ir svogūną kol taps skaidrus. Kartu sudedam kepti paruoštas kepenėles (nuplauti, nusausinti, išpjaustyti plėveles). Ten taip pat keliauja petražolės, čiobrelis, rozmarinas, bazilikas. Viską kepiname apie 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol kepenėlės beveik iškeps, bet neperkeps (vidus dar turi būti švelniai rusvas). Keptuvės turinį atvėsiname kambario temperatūroje ir smulkintuvo pagalba pradedam 'malti' kartu po truputį sudedant likusį šaltą sviestą susmulkinti iki vientisos tekstūros. Galiausiai pagardiname druska, pipirais, įpilame brendį, išmaišome ir sudedame į norimus indelius (arba vieną!). Užpilame ploną sluoksnį lydyto sviesto ir dedame į šaldytuvą sustingti. Mėgaujamės su skrebučiais, mėgstama duona.
Recepto autorius: Food for your mood