INGREDIENTAI
150 g saulėje džiovintų pomidorų;
80-100 g tofu;
4-5 a.š. alyvuogių aliejaus;
30 g anakardžių riešutų (pasirinktinai);
1/2 a.š. (žiupsnelis) druskos.
GAMINIMO BŪDAS (1 VAL. 15 MIN. )
Pomidorus užpilti šiltu vandeniu ir palikti bent 60 min. Jeigu pamirkius atrodo nepakankamai minkšti, galima papildomai užpilti karštu vandeniu ir palikti dar kelioms minutėms. Tuomet nusunkti, suberti į blenderį ir sutrinti kartu su gabalėliais supjaustytu tofu, alyvuogių aliejumi ir druska. Konsistencija – pasirinkimo reikalas. Galima trinti iki piurė, o galima palikti stambesnių gabaliukų (aš pati renkuosi šį variantą). Jeigu naudojami anakardžių riešutai, prieš beriant į užtepą, juos reikėtų išmirkyti ir smulkiai sukapoti. Siekiant pomidorinio pesto efekto, dar galima įberti raudonėlių.
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/