Šį patiekalą gaminau praėjusį sekmadienį po žygio aplink didelį ežerą. Buvau kiek nuvargusi ir tikrai alkana, bet pagaminau jį labai greitai. Šis receptas panašus į anksčiau mano gamintą lašišos su špinatais ir pomidorais receptą. Jis sulaukė daug dėmesio ir teigiamų atsiliepimų. Lašiša su kreminiu krapų padažu – panašus, bet dar paprastesnis receptas. Ir tikrai ne ką prastesnis. Valgiau jį su burokėlių ir daržovių salotomis. Burokėlius buvau išsivirusi iš anksto. Juo viriau vandenyje su žiupsneliu druskos, pipirų, raudonėlio ir cukraus. Taip išvirti burokėliai įgijo aromatingą skonį.
INGREDIENTAI
450 g-650 g lašišos filė, supjaustyta į 3-4 gabaliukus
1/2 st. neriebios grietinėlės (naudojau avižų grietinėlę)
1/2 st. sultinio (1/2 karšto vandens sumaišiau su 1/4 sultinio kubelio)
6 citrinos skiltelės
1 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. krapų, smulkiai supjaustytų
1 skiltelė česnako
1 valg. š. sviesto kepimui
žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų
GAMINIMAS
1. Lašišos gabaliukus apibarstyti druska ir pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinti sviestą. Sudėti lašišos gabaliukus. Pakepti po keletą minučių iš abiejų pusių.
3. Juos atidėti į šalį. Pakepti česnaką apie 30 s.
4. Supilti grietinėlę, sultinį, krapus, pašlakstyti citrinos sultimis. Sumaišyti ir užkaisti iki virimo. Sumažinti temp.
5. Sudėti lašišos gabaliukus, citrinos skilteles. Patroškinti keletą minučių.
Patarimai: Patiekiau su salotomis: išvirti burokėliai (viriau su žiupsneliu druskos, pipirų, cukraus ir raudonėlio), ridikėliai, agurkai, įvairių salotų lapai, feta, apšlakstyta alyvuogių aliejumi.