This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Keptos cukinijos su avinžirniais

2019-08-08
Share your recipe

Šios keptos cukinijos su avinžirniais yra puikūs jeigu norite pietums kažko lengvo, maistingo ir skanaus. Taip pat tai puikus būdas įtraukti į savo valgiaraštį gausiai jau pradėjusias augti cukinijas.

INGREDIENTAI
2 cukinijų
100g Bolivinių balandų
1 ind. konservuotų avinžirnių
2 saujų špinato lapų
½ arbt. š. kario miltelių
½ arbt. š. paprikos miltelių
½ arbt. š. malto kumino
1 česnako skiltelės
Juodųjų pipirų
Druskos
2 valg. š. kokoso aliejaus
4 arbt. š. alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS
1.Bolivines balandas praplauti ir išvirti. Supjaustyti česnaką. Susmulkinti špinato lapus.
2. Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Cukinijas išplauti. Išdžiovinti. Kiekvieną cukiniją perpjauti per pusę ir kepti orkaitėje apie 15 min. Truputi atvėsinti ir išpjauti cukinijos “vidurius“. Supjaustyti juos mažais gabaliukais.
3. Keptuvėje įkaitinti kokoso aliejų ir apkepinti česnaką. Įdėti prieskonius (kario, paprikos miltelių, kumino) bei avinžirnius ir gerai viską išmaišyti.
4. Tada viską sujungti: cukinijos gabaliukus, avinžirnius, Bolivines balandas, supjaustytą špinatą. Pagal skonį įberti druskos, pipirų.
5. Paruoštą įdarą dėti į paruoštas cukinijas ir kepti orkaitėje apie 15 min. Iškeptas įdarytas cukinijas apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

@Kas Tas Avokadas