This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Grikių ir brokolių salotos

2019-03-08
Share your recipe

Jeigu grikius dar galite valgyti, tai šis receptas kaip tik Jums. Net nežinau, ar galima šį patiekalą pavadinti salotomis. Man skaniau jį valgyti, kai brokolis ir grikiai yra šilti. Taip pat visų šių ingredientų nemaišiau, nes nenoriu, kad brokolių žiedynėliai apsiveltų grikiais.

Brokolį patroškinau keptuvėje, visiškai be riebalų. Jis buvo minkštas, bet nevandeningas.

Kadangi ingredientai yra gana sausi, šioms salotoms labai svarbus padažas. Jį gaminau iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos ir garstyčių. Pastarųjų naudojau nedaug. Tad jeigu nebijote aštresnio skonio, dėkite jų daugiau. Man šį kartą norėjosi švelnesnio skonio.

INGREDIENTAI 

 nedidelis brokolis, atskirtas žiedynėliais
2/3 st. nevirtų grikių
2 st. salotų lapų, stambiai supjaustytų
1/2 avokado
1/2 st. fetos sūrio
žiupsnelis juodųjų piprų, jūros druskos

Padažas:

3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. Dižono garstyčių, medaus
2 valg. š. šviežių citrinos sulčių

GAMINIMAS

1. Išvirti grikius pasūdytame vandenyje.
2. Lengvai įkaitinti keptuvę. Įpilti vandens apie 1/3 st., suberti brokolį. Troškinti, retkarčiais pamaišant apie 6-8 min., ar kol brokolis suminkštės. Jeigu reikia įpilkite daugiau vandens. Užbarstyti druska ir pipirais.
3. Sumaišyti padažo ingredientus.
4. Į lėkštę sudėti salotų lapus, tada uždėti grikius, ant jų brokolius, avokadą, sūrį. Užpilti padažu.

Skanauk su Aušra