This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Česnakinė, citrininė lašiša su daržovėmis

2019-02-25
Share your recipe

INGREDIENTAI

Lašiša

2 lašišos filė gabaliukai (2 po 225 g)
1 valg. š. sviesto, ištirpinto
2 skiltelės česnako, sugrūstos
2 valg. š. šviežių citrinos sulčių
2 valg. š. šviežių petražolių, smulkiai sukapotų
|1/4 arbat. š. čili dribsnių
žiupsnelis jūros druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
citrinos griežinėlių

Bulvės

600 g bulvių, supjaustytų
1 arbat. š. alyvuogių aliejaus
1 arbat. š. raudonųjų paprikų
žiupsnelis jūros druskos, pipirų

Kiti ingredientai

1 st. brokolio, atskirto žiedynėliais
įvairių salotų lapai, rukola

GAMINIMAS

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temp. Kepimo popierių patiesti ant kepimo indo. Sudėti lašišos gabaliukus.
2. Indelyje sumaišyti ištirpintą sviestą, citrinos sultis, druską, pipirus, petražoles, česnaką. Užpilti ant lašišos, sudėti citrinos griežinėlius, pabarstyti čili dribsniais.
3. Dideliame inde bulves sumaišyti su aliejumi, prieskoniais. Kepimo popierių patiesti ant kepimo skardos. Suberti bulves, kad jos kuo mažiau liestųsi viena prie kitos. Kepti 18 min.
4. Bulves perkelti į orkaitės apačią. Įdėti kepti lašišą. Kepti apie 12 min.
5. Brokolį blanširuoti. Palaikyti keletą minučių verdančiame vandenyje. Nusausinti.
6. Patiekti su salotų lapais, rukola, apšlakstytais alyvuogių aliejumi (nebūtinai).

Skanauk su Aušra