INGREDIENTAI (3-4 porcijos)
1/2 dalis brokolio (galima maišyti su cukinija);
1 vnt. kiaušinio;
1/4 dalis svogūno;
30 g sūrio;
40 g džiūvėsėlių;
2 v. š.petražolių (ar kitų prieskoninių žolelių);
1 a.š. druskos;
1/2 a.š. maltų pipirų.
GAMINIMO BŪDAS (40 MIN)
Brokolį 1 minutei įdėti į verdantį vandenį, išėmus atvėsinti po šaltu vandeniu. Susmulkinti. Jeigu maišote su cukinija, jos nereikia apvirti, bet sutarkuoti ir nusunkti. Sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, prieskoniais, kiaušiniu. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Iš paruoštos tešlos formuoti vieno šaukšto dydžio cilindro ar kitos norimos formos kepsniukus. Kepti apie 25 minutes, kol gražiai paskrus. Tinka su tzadziki padažu ar padažu, pagamintu iš natūralaus jogurto, sumaišyto su žiupsneliu džiovinto česnako, šaukšteliu citrinos sulčių ir šiek tiek prieskonių (raudonėliu, petražolėmis, krapais, čili milteliais).
Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/; http://noriuvalgyti.blogspot.lt