This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Bolivinės balandos falafeliai

2018-12-04
Share your recipe

Kruopų ir daržovių kotletukai, lengvai pritaikomi kiekvieno skoniui, keičiant ingredientus. Itin skanūs ir sveiki!

INGREDIENTAI

1/3 puodelio bolivinės balandos (nevirtos)
4 šaukštų viso grūdo avižinių dribsnių arba avižinių miltų
1 nedidelės morkos
2 džiovintų pomidorų aliejuje
2 šaukštų aliejaus (gali būti tas pats džiovintų pomidorų aliejus)
1/4 šaukštelio kario prieskonių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio žolelių prieskonių
1/2 šaukštelio česnakų miltelių
Šiek tiek aliejaus kepimui

GAMINIMAS (20 - 30 min)

 

1. Bolivinę balandą išverdame. Jeigu naudojate avižinius dribsnius, o ne miltus, tai dribsnius sumalame iki miltų ir atidedame į šoną. Morkas nuskutame, supjaustome ir kartu su džiovintais pomidorais ir aliejumi dedame į kombainą, viską kartu sumalame. Sudedame išvirusias ir pravėsusias bolivinės balandos kruopas, prieskonius, ir viską gerai sumalame. Galiausiai įmaišome avižų miltus.

2. Į skardą dedame kepimo popierių ir šiek tiek jį patepame aliejumi. Rankomis formuojame kotletukus, dedame ant kepimo popieriaus ir kiekvieną kotletėlį dar patepame aliejumi. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje 15-20min., kol švelniai paruduoja.

Recepto autorius: Follow your spoon