This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Avižinė košė su permezanu pikantiškiems pusryčiams

2018-06-11
Share your recipe

INGREDIENTAI 
150 ml. (pusės stiklinės) avižų
250 ml (stiklinės) vandens
5 vnt. rudųjų pievagrybių ar kitų grybų
150 ml. (pusės stiklinės) migdolų pieno
1 v.š. šaukšto tarkuoto permezano sūrio
1/3 a.š. (žiupsnio) smulkintų petražolių/kalendrų/svogūno laiškų

GAMINIMAS (20 MIN)

  1. Puode avižas užpilti verdančiu vandeniu (taip košė išvirs greičiau).
  2. Virti apie 10 − 15 minučių ant vidutinės ugnies, kol avižos suminkštės.
  3. Tuo tarpu keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus pakepti smulkiomis riekelėmis pjaustytus grybus.
  4. Kai košė bus sugėrusi vandenį, pagardinti ją žiupsniu druskos, žolelėmis ir sumaišyti su permezanu ir migdolų pienu.
  5. Nuimti puodą nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikti pastovėti 5 minutes.
  6. Viršų pabarstyti grybų traškučiais.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt