INGREDIENTAI (2-3 porcijoms)
3 vnt. didelių morkų
1 vnt. česnako (reikės 3 skiltelių)
20 g. (saujos) šviežių kalendros lapelių
1 v. š. rūkytos arba paprastos paprikos miltelių
1 v. š. čili paprikos miltelių
1 v. š. maltų kalendrų sėklų
1 a. š. druskos
1 v. š. sezamų aliejaus
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. obuolių acto
1 a. š. medaus
1 v. š. sezamų sėklų
GAMINIMAS (30 MIN)
Morkas sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis. Kalendros lapelius ir česnakus smulkiai supjaustyti. Visus prieskonius suberti ant morkų. Aliejų, actą ir medų sumaišyti ir apšlakstyti morkas. Viską dar kartą sumaišyti. Sezamų sėklas lengvai pakepinti ir apibarstyti paruoštas morkų salotas. Galima palaikyti valandą šaldytuve, tuomet morkos įgauna dar intensyvesnį skonį.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt