INGREDIENTAI (2 porcijos)
250 g. pievagrybiai (balti, rudi, ar kokie tik norit, skaniau - pamaišyti);
10 g. sviestas (pora šaukštų);
10 g. grietinė (1-2 šaukštai);
1/2 a.š. sojos padažas;
3 vnt. bulvių.
GAMINIMO BŪDAS (30 MIN)
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome per pusę (smulkiau nereikia). Nuluptas bulves verdame, kepame ar ruošiame kitu mėgstamu būdu (prie šių grynukų aš labiausiai mėgstu bulves, virtas gariniame puode, bet būna ir kitaip). Baigiant virti bulvėms svieste pakepinam pievagrybius. Jokiu būdu nekepti ilgai. Kelių minučių užtenka, galima kiek paskrudinti, tada įdėti grietinės, įpilti šiek tiek sojos padažo, išmaišyti ir pašildyti. Visa tai reikia daryti greitai, neperkepti, neperkaitinti. Patiekiame su bulvėmis ir daržovėmis. Man su šiuo patiekalu labai dera šviežių daržovių salotos su grietine. Skanaus!
Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/; http://noriuvalgyti.blogspot.lt