INGREDIENTAI (2 porcijos)
1 vnt. ilgavaisio agurko
1 vnt. - pusės raudonojo svogūno
4 v. š. kuskuso
50 g fetos sūrio
2 v. š. pakepintų kedrinių pinijų
1 a. š. kumino miltelių
1 vnt. - pusės citrinos
1 saujos smulkintų šviežių petražolių ir kalendros
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1/3 a.š. žiupsnio druskos
GAMINIMAS (15 MIN)
Kuskusą užplikykite dvigubu kiekiu verdančio vandens ir uždengę palaikykite 5 minutes. Agurką perpjaukite išilgai ir supjaustykite riekelėmis. Svogūną susmulkinkite griežinėliais. Fetą susmulkinkite iki trupinėlių arba supjaustykite mažais kubeliais. Visus ingridientus sudėkite į dubenį, suberkite paruoštą kuskusą, užspauskite citrinos sultimis, užlpilkite aliejumi ir pabarstykite prieskoniais, žolelėmis bei kedrinėmis pinijomis. Viską sumaišykite ir ragaukite.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt