Tinklaraštininkė Gabrielė Gzimailaitė neslepia meilės Italijos skoniams ir vengia eksperimentų virtuvėje
Kelionių ir mados blogo gabrielegz.com autorė Gabrielė Gzimailaitė tiesiog mėgaujasi gyvenimu. Tai įrodo akį traukiančios nuotraukos, spalvingi pasakojimai ir lakstymas Londono gatvėmis. Jaunas ir energingas gyvenimas sugula į blogo įrašus, kuriuose be mados ir kelionių nuotykių užsimenama ir apie maistą. Meniu.lt ji papasakojo apie madą ir kulinarinius įgūdžius.
Be kelionių ir mados negalinti gyventi Gabrielė juokėsi, kad kelionės jai yra arbūzų skonio, o madai ji skirtų šokolado skonį. Jos blogo sekėjos ir skaitytojos neretai randa įrašų apie saldumynus, mat ji nemėgstanti gurmaniškų patiekalų. „Labiau mėgstu paprastus patiekalus, nemėgstu eksperimentuoti“, - šypteli ji.
Kad mada yra jos gyvenimas – Gabrielė net neabejoja. Kasdien sukinėdamasi Londono gatvėse ji neišvengiamai pastebi ten gyvenančiųjų stilių. Tad koks tas stilius atrodo Gabrielei? Su kokiu valgiu galėtų būti palyginamas?
Pasak jaunos blogerės, lietuvių stilius panašus į japonišką suktinuką sušį: „Juoda, balta ir spalvotas aksesuaras. Lietuvoje vis dar labai daug žmonių rengiasi labai panašiai. Ypač jaunos merginos. Bet negalime jų kaltinti, Lietuvoje pasirinkimas tikrai nėra didelis. Londone žmonės labiau atsipalaidavę, niekam neįdomu, ką kiti mano.“
Nors Londone galima paragauti vos ne viso pasaulio skonių, keliaujant skonius papildo ir vaizdai, žmonės. Gabrielė pasakojo, kad jai labiausiai patiko Dominikos Respublikos virtuvė ir tikriausiai kaip ir daugeliui - italų. „Tik neseniai pamėgau makaronus ir lazaniją, todėl dabar Italija - man rojus žemėje! Neseniai buvau Ispanijoje, bet kažkaip niekas netraukė, tad parsivežiau tik labai įdomiai atrodančių sausainių, bet, deja, skonis įspūdžio nepaliko“, - sakė ji.
Keliaudami mes kartais renkamės „saugius“ valgius – tokius, kuriuos valgome namie arba esame matę kitus kažką panašaus valgius. Meniu.lt Gabrielė papasakojo apie kelionėje rastą netikėtumą lėkštėje: „Kai atostogavome Punta Kanoje, Dominikos Respublika, užsisakiau kalmarų. Galvojau, kad jie bus skaniai apkepti su skaniu česnakiniu padažu kaip Europoj. Deja, ant lėkštės radau didžiulį nesupjaustytą ir visiškai „pliką“ kalmarą, kurio skonis ir tekstūra net vimdė.“
Mados virtuvėje Gabrielė – lyg žuvis vandenyje. Kiek didesnis iššūkis jai ta virtuvė, kurioje ir keptuvės, ir skrudintuvės. „Aš nesu labai didelė kulinarė. Noras išsikepti ar pasigaminti kažką neįprasto užeina daugiausiai 2 kartus per metus. Virtuvėje man nesiseka, tad aš ten bandau praleisti kuo mažiau laiko. Naujų receptų beveik niekada netenka išbandyti. Dažniausiai valgau vištieną arba žuvį. Kavinėse galėčiau kad ir visą meniu užsisakyti - picos, makaronai, lazanija, blyneliai, desertai“, - pasakojo tinklaraštininkė.
Ji prisipažino, kad jei galėtų sau leisti - namie išvis nevalgytų. „Bet valgymas namie turi vieną pliusą - namie pats prižiūri, kiek ir ko naudoji. O tiems, kas prisižiūri mitybą, tai yra labai svarbu“, - teigė ji.
Iš Panevėžio kilusi Gabrielė mielai sugrįžtų į ten veikusią „Arenos“ piceriją. „Picos ir padažai ten būdavo skaniausi pasaulyje“, - nostalgiškai atsiduso mergina.
Kristina Šapytė @Meniu.lt