This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Žvilgsnis į rumunų virtuvę

2005-02-25
Publish your own article

Marinuotos daržovės patiekiamos vietoj garnyro. Taip pat rumunai ruošia turkų virtuvės nacionalinį patiekalą sarmale. Tik čia, priešingai nei Turkijoje, kur jis gaminamas iš avienos, naudojama smulkinta kiauliena, veršiena, rūkytas kumpis ir kopūstai. Nacionalinis patiekalas – kukurūzų košė mamalyga. Ji verdama piene, į kurį dedama sviesto, tarkuoto sūrio ir druskos.

Pusryčių metu rumunai geria turkišką kavą ir valgo kvietinę duoną su džemu, kartais – parūgštintą sriubą su mėsos kukuliais.

Itin mėgiama gėlųjų vandenų, jūros žuvis. Nacionalinis žuvies valgis – giuveši: įvairių rūšių žuvis su troškintomis daržovėmis, apkepta orkaitėje. Kitas nacionalinis patiekalas – su daug prieskonių, pusiau išvirta avienos krūtinėlė, kuri supjaustoma porcijomis ir apkepama ant grotelių. Garnyras – virti burokėliai, marinuoti pomidorai, kepti svogūnai.

Rumunijoje daug medžiojama, todėl mėgstami žvėrienos valgiai. Ypač – patiekalai iš stirnienos nugarinės.

Gausus saldžiųjų patiekalų asortimentas: sluoksniuotos tešlos gaminiai, saldūs varškės žiedai su grietine, moldaviški varškės krepšeliai, riešutiniai sausainiai.

Rumunų desertinis, baltasis ir raudonasis vynas žinomas visame pasaulyje.

Meniu.lt informacija