This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Vokiečių virtuvė trumpai

2005-02-25
Publish your own article

Vokiečių virtuvės patiekalai nedaug kuo skiriasi nuo kitų europiečių maisto. Jie mėgsta ikrus, paršiuką su krienais, dešras, dešreles, ruošia daug patiekalų iš kiaulienos, jautienos, veršienos, paukštienos.

Šios šalies kulinarai yra tikri dešrelių, dešrų gaminimo specialistai. Naudoja daug daržovių: bulvių, kopūstų, morkų, agurkų, įvairių žalumynų. Daržovės verdamos, troškinamos, o bulvės dažniausiai kepamos. Vokiečiai valgo įvairių salotų, daržovių, žuvies, mėsos.

Pietums ir vakarienei patiekiama sriuba, mėsos ar žuvies patiekalas ir desertas. Antrieji patiekalai yra dažniausiai kepami, apkepami, troškinami. Populiariausi – kepta antis su obuoliais, mušti kiaulienos kotletai drebučiuose, keptos kepenys.

Vokiečiai garnyrui naudoja virtas bulves su lupenomis, bulvių salotas, bulvių tyrę. Patiekalai riebūs, bet neaštrūs. Iš jūros gėrybių itin paplitę valgiai su unguriais, omarais.

Meniu.lt informacija