This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Turkiški užkandžiai

2007-09-04
Publish your own article

Turkijoje, nepaisant Islamo draudimo gerti vyną ir kitus alkoholinius gėrimus, yra daugybė tradicijų, susijusių su alkoholio vartojimu.

Alkoholinių gėrimų gėrimas su draugais ar šeimos nariais namuose ar smuklėje, restorane yra svarbi šventės dalis. Panašiai kaip ir ispaniškosios tapos, meze yra bendra grupė patiekalų, patiekiamų mažomis porcijomis prieš pagrindinį valgį. Užkandėlės yra valgomos kartu su vynu arba raki – nacionaliniu anyžiniu alkoholiniu gėrimu, kartais turkų vadinamu „liūto pienu“.

Įprasta užkandėlė prie raki yra riekelėmis pjaustytas melionas ir riebus feta sūris su šviežiai iškepta duona. Tipiškame meze meniu taip pat galima rasti džiovintą ar marinuotą skumbrę, šviežias salotas su riebiu jogurtiniu padažu ir česnaku, šaltus daržovių patiekalus, virtus ar keptus alyvų aliejuje, keptus traškius pyragaičius, keptų midijų ir kalmarų, patiekiamų su padažu, pomidorų ir agurkų salotų, ikrų su padažu ir t. t. Po tokių užkandėlių kaip pagrindinis valgis paprastai patiekiama žuvis ar ant grotelių kepta mėsa.

Kai pagrindinis patiekalas yra kebabas, prieš jį patiekiamos užkandėlės taip pat būna labai įvairios. Prieš šį pagrindinį patiekalą paprastai patiekiamos kelios lėkštės skirtingų rūšių salotų ir pomidorų alyvų aliejuje, sumaišytų su jogurtu ar sūriu, humus, žalias kofte, marinuoti baklažanai, paprikos su prieskoniais ir riešutais, marinuotos daržovės ir kt.

Parengta pagal „Turkish Cuisine“
Meniu.lt informacija
Nuotrauka www.allaboutturkey.com