This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Truputis Vedų kulinarijos... (pasaulio virtuvės)

2008-02-21
Publish your own article

Vedų civilizacija – kultūra, susiformavusi šiaurinėje Indijos dalyje II tūkst. pr. m. e. Jos pagrindą sudarė į regioną po Indo slėnio civilizacijos žlugimo iš Vidurinės Azijos atkeliavę klajokliai arijai.

Batata vadas – bulvėmis įdaryti ir riebaluose kepti koldūnai.

Geeli khichdi – žaliųjų žirnių, ryžių, pomidorų ir špinatų troškinys.

Dahi – naminis jogurtas.

Samosai – daržovėmis įdaryti pyragaičiai.

Pasigaminkime ryžius su garstyčių grūdeliais...

Jums reikės:
300 g virtų birių ryžių;
15 g garstyčių grūdelių;
15 g šaltai spausto sėmenų aliejaus ir ryžių prieskonių.

· Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame ryžius. Juos pagardiname ryžių prieskoniais ir pastoviai maišydami kepiname 1,5-2 min.

· Suberiame garstyčių grūdelius ir dar pakepiname apie minutę (ryžių suskrudinti nereikia). Paruoštus ryžius galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie vištienos ar žuvies patiekalų.

Skanaus!

Pagal www.lev.lt parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: (http://www.tucsonisgreat.com)
Meniu.lt informacija