This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Taivano virtuvės patiekalai (pasaulio virtuvės)

2008-02-22
Publish your own article

1949 metais, po Kinijos perversmo, į Taivaną atsikėlė beveik milijonas Kinijos piliečių, todėl visai nenuostabu, kad didelė įtaka buvo padaryta ir salos virtuvei. Tačiau maistas Taivane yra švelnesnis, nei Kinijoje, nes taivaniečiai mažiau naudoja aitrių prieskonių, tokių kaip pipirai ar imbieras.

Švelnus sojų pupelių pienas
Soja yra labai vertingas produktas, o Azijos regionuose jis ypač vertinamas. Iš sojų taivaniečiai gamina padažus, sojų varškę ir sūrį, ar pupeles tiesiog fermentuoja. Vienas iš sojos pupelių produktų, mėgiamų Taivane, yra sojų pienas, gaminamas ir namuose. Pupelės apie dvylika valandų mirkomos, vėliau, sumaišytos su šviežiu vandeniu, sutrinamos ir išsunkiamos. Gautas skystis verdamas apie dešimt minučių. Tuomet įdedamas reikiamas kiekis cukraus. Sojų pienas dažniausiai geriamas dar šiltas.

Į medį kopiančios skruzdėlės
Tai tik patiekalo pavadinimas, jokių skruzdėlių jame nėra. Patiekalui pagaminti naudojami ryžių makaronai, kiauliena, sojų padažas ir ryžių vynas, kalendros, aitriųjų paprikų padažas, svogūnai, kukurūzų miltai, aliejus, vištienos sultinys. Mėsa pamarinuojama sojų padažo, ryžių vyno, aitriųjų paprikų padažo ir kukurūzų miltų marinate. Vėliau mėsa pakepinama su likusiais ingredientais ir ryžių makaronais. Originalus patiekalo receptas kilęs iš Kinijos Sinčiuanio regiono.

Vėžlių sriuba
Kai kurių šalių gyventojams nykstančios gyvūnų rūšys visai nerūpi. Iš vėžlio mėsos patiekalai gaminami daugelyje pasaulio virtuvių.

Vėžlio sriuba populiari ir Kinijos Šanchajaus mieste. Patiekalui pagaminti naudojamas vėžlys, vėžlio kiaušiniai, svogūnų laiškai, imbieras, vištienos sultinys, caterpillar fungus (nuodingi vikšriniai grybai). Grybai pamirkomi drungname vandenyje, o vėžlys supjaustomas gabalėliais. Tuomet viskas verdama ir troškinama. Patiekalas gaminamas apie porą valandų.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukoje:
Vikšriniai grybai (www.truestarhealth.com)
Sojų pienas (www.godsdirectcontact.org)
Meniu.lt informacija