This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Suši – tradicinis japonų valgis

2005-02-24
Publish your own article

Pagrindiniai suši komponentai yra:

Jūros gėrybės – neabejotinai, dauguma suši yra gaminami su šviežia žuvimi, pagauta vandenyne. Taip pat suši galimi ir su kalmarais, krevetėmis, ikrais, įvairiais vėžiagyviais.

Suši ryžiai- šiam patiekalui parenkami trumpagrūdžiai ryžiai, nes jie yra truputį saldesni už įprastinius. Ant jų užpilamas šari - ryžių actas, mirin ir druskos mišinys, kuris ryžiams suteikia saldžiarūgščiai sūroko skonio.

Džiovinti jūros dumbliai dar vadinami „nori“, jais apvyniojami suši. Anksčiau jie būdavo nuskutami nuo prieplaukos polių, o pastaruoju metu jūros dumblių auginimas yra visiškai modernizuotas.

Kiti komponentai – ne visis suši gaminami su jūros gėrybėmis, vietoj jų galima dėti ridikėlių, avokado vaisių, kiaušinių, slyvų.

Dažniausiai suši yra patiekiamas su sojų padažu, krienais, marinuotu imbieru. Imbieras atlieka tarsi „užsklandos“ vaidmenį tarp skirtingų komponentų.

Meniu.lt informacija
Pagal užsienio spaudą