This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Populiariausias amerikiečių maisto produktas – jogurtas

2006-01-26
Publish your own article

Pasirodo, pats populiariausias maisto produktas Jungtinėse Amerikos Valstijose yra ne mėsainis, ne didkepsnis ir netgi ne pica, o jogurtas. Tokią išvadą padarė Amerikos vartotojų asociacijos ekspertai.

Jogurtą valgo suaugę žmonės ir vaikai, vyrai ir moterys. Pavyzdžiui, prieš dvidešimt metų šį produktą vieną kartą per dvi savaites valgė 9,6 proc. amerikiečių. Dabar, kaip matyti iš apklausos, šis rodiklis išaugo daugiau nei du kartus, sudaro 20,5 proc. ir dar vis auga.

Kartu auga ir jogurto gamintojų pajamos. Praėjusiais metais JAV jogurto buvo parduota už 3 milijardus dolerių. O tai 7 proc. daugiau nei 2004 metais, teigia specialistai.

Populiariausios Amerikoje yra tos jogurto rūšys, kuriose esti bifido bakterijų. Toks jogurtas išgraibstomas ypatingai greitai. Be to, prekybos centruose vis dažniau pasirodo ir naujų jogurto rūšių: tradicinių, tirštų, skystų bei geriamų.

Be to, amerikiečiai mėgsta ne tik jogurtą, bet ir jo skonio kitų rūšių (ne pieno) produktus. Pavyzdžiui, daugelis jogurto gamybos kompanijų išleido avižinių, kukurūzų ir kitokių jogurto skonio dribsnių. Kai kurios kosmetikos firmos savo pirkėjams siūlo jogurto kvapo veido ir rankų kremus. Specialiai dėl Amerikos rinkos viena japonų firma pagamino jogurto skonio dantų pastą...

Na, o jogurto manijos Jungtinėse Amerikos Valstijose viršūne būtų galima laikyti firmos „Purina“ pagamintą jogurto skonio kačių ir šunų maistą. Ši naujiena yra tokia populiari, kad kompanijos produktų pardavimas per metus išaugo 8 procentais.

Neliko nuošalėje ir seniai „sveiko maisto priešu“ išvadintas „MacDonalds“ restoranų tinklas. Prieš kurį laiką šių restoranų valgiaraščiuose pasirodė jogurtas su vaisių gabalėliais. O šiais metais lankytojams planuojama pasiūlyti ir geriamo jogurto. Taip pat pasirodė pranešimų, kad ir kituose greito maisto restoranuose planuojama pradėti tiekti šį produktą.


Pagal užsienio spaudą parengė Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija