This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Nauru virtuvė (pasaulio virtuvės)

2008-02-16
Publish your own article

Nauru – sala valstybė Okeanijoje, Ramiajame vandenyne. Tai viena mažiausių nepriklausomų šalių pasaulyje. Saloje pirmieji apsigyveno polineziečiai ir melaneziečiai. Pirmieji europiečiai saloje pasirodė 1798 metais, nuo 1888 metų sala aneksuota Vokietijos. 1905 metais saloje pradėti išgauti fosfatai – pagrindinis pajamų šaltinis iki XX amžiaus galo. Nuo 1920 metų šalis valdoma Tautų Lygos, 1968 metais valstybė atgavo nepriklausomybę.

Nauru kulinarijai įtaką padarė tiek buvę kolonizatoriai vokiečiai, tiek australai bei britai. Nauru nėra jokių ypatingų maisto ruošimo būdų, tačiau pats maisto ruošimo procesas yra labai svarbus. Kiekvienas patiekalas gaminamas ypatingu būdu, kruopščiai parenkami prieskoniai, kad būtų tinkami ir tiek, kiek reikia.

Šalyje auga gausybė palmių, kurių vaisiai kokosai labai svarbūs Nauru kulinarijoje. Nemažiau reikšmingi ir bananai, iš kurių vietiniai gamina daug desertų. Kadangi sala apsupta vandenyno, žuvis bei įvairūs jūrų produktai taip pat sudaro nemažą maisto raciono dalį. Mėsa – vienas iš svarbiausių maisto produktų, į patiekalus kartais dedama parūkytos mėsytės.

Nauru žmonės mėgsta švęsti įvairias šventes, kurių proga surengia kiek įmanoma didesnes puotas. Dauguma Nauru žmonių yra krikščionys, todėl švenčia tradicines Kalėdas. Tuomet kepami pyragai su kokoso riešutais, bananais, citrusiniais vaisiais, pagardinami cinamonu, muskato riešutais.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: www.juliesplace.net
Meniu.lt informacija