This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kulinarinė savaitgalio popietė. Portugalija

2007-11-25
Publish your own article

„Arroz de Tomate“ – portugališkas ryžių patiekalas su pomidorais.

Jums reikės:

Alyvuogių aliejaus. Vieno arbatinio šaukštelio sviesto (galima naudoti ir margariną). Poros skiltelių česnako. Vieno svogūno. Trijų pomidorų. Vištienos arba jautienos sultinio (apie 500 ml). Ryžių (apie 225 g). Druskos, pipirų. Petražolių papuošimui.

Puode kaitinkite alyvų aliejų ir sviestą tol, kol šis išsilydys. Tuomet sudėkite smulkintą česnaką bei svogūną ir kepinkite apie penkias minutes – kol suminkštės.

Susmulkinkite pomidorus ir sudėkite juos į puodą. Uždenkite puodą ir patroškinkite apie penkiolika minučių.

Tada supilkite sultinį, viską užvirkite, suberkite ryžius, įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite, uždenkite (tik nepamirškite karts nuo karto dirstelti) ir troškinkite tol, kol išvirs ryžiai.

Paįvairinimui į patiekalą galite įmaišyti krevečių.

Skanaus!

Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka http://ideotario.blogspot.com 
Meniu.lt informacija