This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kenijos patiekalai (pasaulio virtuvės)

2008-01-18
Publish your own article

Kenijos Respublika (Kenija) – valstybė Rytų Afrikoje. Ribojasi su Etiopija, Somaliu, Sudanu, Tanzanija, Uganda ir Indijos vandenynu. Kenijos šalies pavadinimas kilo nuo kalno „Kenija“ reiškiančio „baltas“. Kenijos kalno viršukalnė (5199 m virš jūros lygio) nuolat skendi baltuojančiuose debesyse.

Šios šalies virtuvėje galima paskanauti ne tik įvairių patiekalų, paruoštų iš naminių ar laukinių gyvūnų mėsos, bet ir išmėginti vegetarišką kulinarijos pusę. Vegetariškas maistas šioje šalyje labai paplitęs.

Ugali – tai tradicinis šalies patiekalas, ruošiamas iš kukurūzų miltų bei vandens. Tokiu pačiu patiekalu mėgaujasi ir Tanzanijos gyventojai.

Githeri – kukurūzų ir pupelių troškinys. Patiekalas labai populiarus tarp Kikuyu etninės grupės gyventojų.

Mukimo – kukurūzų ir pupelių troškinys, pagardinamas bulvėmis arba bananais.

Wali – ryžių patiekalas, paprastai verdamas su kokoso pienu.

Samosas – pyragaitis su pikantišku įdaru, pagamintu iš bulvių, virtų kiaušinių, įvairių prieskonių, aitriųjų paprikų. Originalus patiekalas priklauso indiškai kulinarijai.

Dengu – dar vienas vegetariškas skanėstas. Tai avinžirnių padažas, patiekiamas prie troškintų bananų, bulvių, ryžių ar ugali duonelės.

Kunde – pakepintas pupelių ir pomidorų troškinys, paskanintas žemės riešutų sviestu arba tiesiog trintais riešutais, pipirais, svogūnais. Patiekiamas su ryžiais.

Taigi pasigaminkime kunde patiekalą.

Jums prireiks:
2 arbatinių šaukštelių aliejaus;
1 svogūno;
2 puodelių smulkintų pomidorų;
2 pupelių (naudojamos pupelės su juoda „akimi“, bet galima naudoti ir kitokias);
1/4 puodelio žemės riešutų sviesto arba trintų riešutų;
1/4 puodelio vandens ir šiek tiek druskos bei pipirų.

· Išvirkite pupeles.
· Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
· Susmulkinkite svogūną ir lengvai pakepinkite. Sudėkite pomidorus ir apie 5 minutes patroškinkite.
· Suberkite išvirtas pupeles, riešutų sviestą arba riešutus, supilkite vandenį ir viską pakepinkite apie 10 minučių ant didelės liepsnos.

Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka www.kenyaphuket.com
Nuorodoje: parodyta, kaip gaminamas vegetariškas samosas http://www.taunton.com/finecooking/recipes/spicy_potato_samosas.aspx
Meniu.lt informacija