This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kanadietiški užkandžiai (pasaulio virtuvės)

2007-12-06
Publish your own article

Kanados lengvųjų užkandžių pramonė pagamina pakankamai įvairių skanėstų, kad galėtų įtikti kiekvienam užkandžiautojui bet kuriame pasaulio kampelyje. Nesvarbu, ar tai bulvių, ar grūdų traškučiai, traškinami futbolo rungtynių metu, spraginti kukurūzai, sūrio lazdelės ar sūrūs riestainukai, kuriais mėgaujamasi žiūrint gerą filmą, ar grūdų užkandžiai, riešutai, kiaulienos ritinukai, valgomi tiesiog gatvėje – Kanadoje gaminamų užkandžių sąrašas yra ilgas ir įvairus.

Vienas populiariausių kanadiečių užkandžių – imbierinė jautiena. Nors tai kiniškas patiekalas, tačiau jo galima paragauti beveik visuose kinų restoranuose, esančiuose vakarų Kanadoje. Imbierinės jautienos skonis priklauso nuo to, kur jos ragausite, tačiau pagrindiniai patiekalo ingredientai visur yra vienodi: skrudintos jautienos juostelės bei tamsus ir saldus padažas, primenantis tradicinį azijietišką saldžiarūgštį padažą. Gaminant imbierinę jautieną, taip pat naudojamas imbieras, česnakas bei aštrieji pipirai. Šis patiekalas dažniausiai patiekiamas su nedideliu mažųjų morkyčių bei svogūnų kiekiu padaže.

Dar vienas populiarus užkandis – „Soupe aux pois“ (geltonųjų žirnelių sriuba). Tai nacionalinis prancūzų Kanados virtuvės patiekalas, kuris gaminamas iš neišskaidytų geltonųjų žirnių, sūdytos kiaulienos bei įvairių žolelių. Išvirus sriubą, kiauliena išimama ir susmulkinama, o tuomet vėl įdedama į puodą, kai kuriais atvejais supjaustoma griežinėliais ir patiekiama atskirai.

Kalbėdami apie kanadietiškus užkandžius, būtinai turime paminėti sūrio varškėtukus, gaminamus iš čederio sūrio. Šio skanėsto dažniausiai galima paragauti nedidelėse parduotuvėlėse, kurios priklauso Amerikos bei Kanados sūrio fabrikams. Sūrio varškėtukai turi būti valgomi švieži, juos laikyti galima vos keletą valandų nuo pagaminimo, nes po dvylikos valandų (net laikant šaldytuve!) jie praranda visas savo savybes, ypač traškumą. Na, o po dvidešimt keturių valandų šis skanėstas visiškai praranda šviežumą ir yra nebevalgomas. Švieži varškėtukai savo dydžiu bei forma primena riešutus, o skonis yra švelnaus tarsi šviežio pieno. Šie skanėstai išsiskiria unikalia tekstūra, nors ir primena kitus sūrius užkandžius. Kanadoje sūrio varškėtukai dažniausiai būna maždaug tokios pat spalvos kaip baltas čederio sūris.

Užsimanėte ir jūs paužkandžiauti? Paragaukite ir Jūs kokybiškų bei gardžių kanadietiškų užkandžių. Ši rinka yra pasiruošusi suteikti malonumą kiekvienam pasaulio gyventojui!

Jolita Katkutė
Parengta pagal užsienio spaudą
Nuotraukos wikipedia.org bei www.roadfood.com
Meniu.lt informacija

 

 

 

 

 

 

 

Dėkojame Kanados Ambasadai ir Kanados 
Žemės Ūkio ir Maisto Pramonės Ministerijai