This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Jordanijos virtuvė (pasaulio virtuvės)

2008-01-03
Publish your own article

Jordanijos Hašimitų Karalystė (Jordanija) – valstybė Artimuosiuose Rytuose. Ribojasi su Sirija šiaurėje, Iraku šiaurės rytuose, Saudo Arabija rytuose ir pietuose, Izraeliu ir Vakarų Krantu vakaruose.

Kaip ir dera tų kraštų kultūroms, būsite deramai pavaišintas tradiciniais patiekalais, tame tarpe ir populiariąja baklava, kebabais ar araq – anyžiniu likeriu.

Gyventojai patiekalams gaminti naudoja daug įvairių daržovių – pomidorų, kopūstų, okrų, bulvių, pupelių, baklažanų, salotų, aguročių, kalafijorų, taip pat populiarūs yra ryžiai. Populiari aviena, ėriena, jautiena. Mėsa paprastai kepama grilyje, troškinama dengtuose puoduose.

Mansaf – tai tradicinis Jordanijos patiekalas – ėriukas troškintas jogurte bei patiekiamas su ryžiais.

Musakhan – vištiena alyvuogių aliejuje su svogūnų padažu ir tradicine arabiška duona.

Mahshi – daržovės ( aguročiai, baklažanai, paprikos, pomidorai ... ) įdaryti mėsa ir ryžiais.

Sheish kebab – kebabas.

Kabsa – daržovės ir mėsa su ryžiais.

Yakhneh – mėsos, mažų svogūnėlių, įvairių daržovių troškinys.

Kavos gėrimas Jordanijoje yra kaip ritualas. Kava yra labai stipri ir geriama iš mažyčių puodelių, kartais dar paskaninama kardamono sėklomis. Mėgiama ir saldi arbata kurios tradicijos atkeliavo iš Beduinų kultūros ir kuri patiekiama su mėtomis. Šalyje galima paragauti tiek vietinio tiek importuoto alaus ar vyno.

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt )
Parengta pagal interneto spaudą
Nuotr.http://www.travel-watch.com/ 
Meniu.lt informacija