Populiariausias nacionalinis Japonijos gėrimas, puikiai žino mas visame pasaulyje, yra sak ė, tapęs šios šalies kultūros ir identiteto dalimi. Šis gėrimas atsirado III amžiuje, kai ryžių gėrimas dar turėjo senąjį pavadinimą kučikami, pažodžiui reiškiantį „sukramtytą burnoje“. Ji buvo gaminama iš burnoje sukramtytų ryžių, kaštonų bei sorų grūdų, išspjautų į statinę ir paliktų fermentuotis.
Šiandien egzistuoja keturios pagrindinės sakė rūšys:
Čunmai-šu – pagaminta tik iš ryžių, be alkoholio
Hondžo-šu- su trupučiu distiliuoto alkoholio
Džinčo-šu – iš smulkiai malt ų ryžių, su alkoholiu ar be jo
Daidžinčo-šu – iš ypatingai smulkiai malt ų ryžių, su alkoholiu ar be jo
Įprastai sakė patiekiama šiltame porcelianiniame butelyje, vėliau išpilstant į mažus keramikinius dubenėlius. Dažniausiai šis gėrimas yra pašildomas iki kūno temperatūros (40 C), kiti geria ją kambario temperatūros ar net atšaldytą.
Meniu.lt informacija
Pagal užsienio spaudą