This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Belgų virtuvė (svetur)

2006-06-28
Publish your own article

Belgai su pasigėrėjimu žvelgia į savo kaimynus prancūzus ir jų vyno rūsius. Beveik visi Prancūzijos vynai Belgijoje yra vertinami. Prancūzijos įtaka belgų virtuvei yra tokia didelė, kad kai kurie gurmanai jas neretai tapatina. Tai, be abejo, nereiškia, kad belgų virtuvė neturi nieko išskirtinio.

Puikus išskirtinumo pavyzdys yra alus. Belgai gali pasigirti daugiau nei šimtu šio gėrimo rūšių, kurių ne viena yra laikoma geriausia pasaulyje. Belgijoje alus geriamas visą dieną, tačiau kiekviena rūšis turi savo laiką: šviesus, silpnesnis alus puikiai tinka prie priešpiečių patiekalų ar troškuliui numalšinti, tuo tarpu tamsesniu, stipresniu alumi mėgaujamasi vakare.

Belgai per dieną daug valgo tik vieną kartą. Tokie pietūs gali užtrukti geras dvi valandas. Tuo tarpu pietūs su draugais gali užtrukti ir penkias valandas. Priešpiečiams belgai valgo vieną lengvą patiekalą.

Belgijoje labai populiarios prancūziškos skrudintos bulvytės, tačiau taip pat yra vertinami ir belgiški moliuskai. Gana nedidelis Belgijoje dešrų ir šaltos mėsos pasirinkimas, tačiau nemažai virto kumpio rūšių. Prie mėsos belgai renkasi daržoves.

Belgija yra ir puikių sausainių bei įvairaus šokolado šalis, tačiau belgai nėra dideli smaližiai. Šokoladinius saldainius šalies gyventojai dažniau dovanoja, nei patys juos valgo. Tačiau kartais neatsispiria pagundai suvalgyti ką tik iškeptų vaflių.

Parengta pagal „Culinaria European Specialties“
Meniu.lt informacija
Interneto archyvo nuotrauka