Belgijoje gaminamas beveik 300 rūšių sūris. Tačiau restoranuose belgai šį šalies pasididžiavimą po pagrindinio patiekalo valgo retai. Supjaustytas riekelėmis ir įdėtas tarp dviejų duonos riekelių, sūris Belgijoje mieliau valgomas namuose, pusryčiams.
Belgijoje sūris, supjaustytas kubeliais, patiekiamas kaip užkanda prie alaus ar aperityvo. Jis taip pat valgomas pusryčiams, ant duonos riekelės kaip popietės sumuštinis ar vakare. Na o lengvus pietus Belgijoje gali sudaryti sriuba, duona su tepamu sūriu, troškinti vaisiai ir kietas sūris.
Belgai sūrį naudoja ir daugeliui patiekalų ruošti, saldainiams ar sūrio pyragams, tokiems kaip tarte au blanc stofe ir tarte au maton, kuris yra gaminamas iš želatinos ir rauginto pieno, gaminti. Šių pyragų istorija siekia senus laikus: garsus riebaus sūrio pyragas tarte al Djote imperatoriui Henrikui III buvo pasiūlytas dar 1046 metų gegužės 4 d. naujo Šv. Gertrūdos vienuolyno įšventinimo proga.
Populiariausi Belgijoje gaminami sūriai: Chevre frais, Petit Lathuy, Herve, Bou d‘fagne, Clairieux, Chimay, Trou d‘sottai ir Pere Joseph.