This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Belgai – paukštienos mėgėjai (svetur)

2007-01-06
Publish your own article

Belgai labai mėgsta paukštienos patiekalus. Kiekvieną sekmadienį šios šalies gyventojai mėgaujasi vištiena su prancūziškomis bulvytėmis arba vištiena su troškintais obuoliais. Paukštiena mėgiama ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip įdaras bei šalta su majonezu ir salotomis. Belgijos sostinėje paukštiena vertinama ir mėgiama jau daugybę amžių.

Belgija yra daugelio paukščių augintojų namai. Tačiau pagal skaičius šių augintojų mažėja, nes nauja įranga leidžia greičiau paruošti paukštį pardavimui bei aprūpinti produkcija didesnę rinkos dalį.

Paukštienos kokybė, be abejo, priklauso nuo auginamų paukščių priežiūros, nes aplinka, kurioje paukščiai auginami, lemia mėsos struktūrą ir skonį. Paukštienos kokybė priklauso ir nuo to, ar paukštis buvo pešamas rankomis, ar buvo pešamas sausas.

Apdorojant mechaniniu būdu, pirmiausia paukštis pamerkiamas į karštą vandenį, kad atsivertų poros ir lengviau išsirautų plunksnos. Blogoji šio apdorojimo metodo pusė yra ta, kad vanduo, prasiskverbęs pro paukščio odą, neleidžia mėsai kokybiškai iškepti. Paukštis, apdorojamas įprastu rankiniu būdu, iškepa normaliai, savo paties sultyse, todėl nepraranda geriausių savo skoninių savybių.

Parengta pagal „Culinaria European Specialties“
Meniu.lt informacija
Interneto archyvo nuotrauka