This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Azijietiški suktinukai (pasaulio virtuvės)

2008-01-21
Publish your own article

Azijietiškų suktinukų pagrindas yra ryžių popierius. Patiekalui naudojamas ryžių popierius yra plonas, beveik permatomas, gaminamas iš ryžių šiaudelių. Mūsų prekybos centruose jo įsigyti galima, tad paįvairinkite savo racioną ir jūs.

Su šiuo popieriumi paruošti suktinukai labai populiarūs Azijos šalyse, ypač dažnai šiuo traškiu skanėstu mėgaujasi taivaniečiai, kinai, filipiniečiai, Indonezijos bei Vietnamo gyventojai. Kinijoje šis patiekalas yra Naujųjų metų stalo akcentas. Pats patiekalas vadinamas labai įvairiai – ir „pavasario suktinukais“, ir „vasaros suktinukais“. Svarbiausias šiame patiekale yra įdaras, kuris priklauso nuo regiono, įvairovės, žinoma, suteikia ir žmonių norai – vieniems patinka mėsa, o kiti renkasi daržoves. Suktinukai yra verdami aliejuje, taip pat valgomi „žali“, priklauso nuo pasirinkto įdaro, kuris gali būti paruoštas iš kiaulienos, vištienos, jūrų produktų, įvairių pastų, pavyzdžiui, krevečių, pupelių... Prie paruošto patiekalo paprastai patiekiami padažai. Tai gali būti sojų padažas, aštrūs padažai su aitriosiomis paprikomis, česnakiniai padažai ir kiti, tačiau galima skanauti ir vienus.

Vienas iš įdarų:
100 g krevečių (jas galite susmulkinti arba ne);
100 g kapotos kiaulienos (kapota mėsa skanesnė ir sultingesnė nei faršas);
1,5 arbatinio šaukštelio aliejaus (tradiciškai naudojamas žemės riešutų aliejus);
2 arbatiniai šaukšteliai smulkinto česnako;
1 arbatinis šaukštelis smulkinto imbiero;
1,5 arbatinio šaukštelio sojų padažo;
1 arbatinis šaukštelis ryžių vyno (galite naudoti cheresą – sausą ispanišką vyną);
3 arbatiniai šaukšteliai smulkinto svogūno;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
225 g Pekino kopūstų;
25 g juodųjų kiniškų grybų.

Prieš ruošdami įdarą, krevetes ir mėsą pamarinuokite marinate:
1 arbatinis šaukštelis sojų padažo;
1 arbatinis šaukštelis ryžių vyno (galite naudoti cheresą – sausą ispanišką vyną);
1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.

Įdaro gaminimui labiausiai tiktų kiniška keptuvė, bet tiks ir įprasta. Taigi:

· Įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką, imbierą ir šiek tiek pakepinkite (maždaug pusę minutės), tuomet sudėkite visus likusius ingredientus (taip pat mėsą ir krevetes) ir viską pakepinkite apie 5 minutes. Iš keptuvės viską išimkite kiaurasamčiu, nusausinkite ir atvėsinkite.

· Įdaru – 3-4 arbatiniais šaukšteliais – užpildykite ryžių popierių, susukdami į ritinėlius. Ritinėlių galus užlenkite ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Ritinėliai turėtų būti apie 10 cm ilgio ir 4 cm pločio, cigaro formos.

· Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir virkite ritinėlius. Virkite vienu sluoksniu, kiekvieną porciją maždaug 4 minutes.

· Baigę gaminti, ritinėlius nusausinkite ir tuojau pat dar karštus ir traškius ragaukite.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukoje – suktinukai (http://www.kidsregen.org)
Nuoroda: http://www.videojug.com/film/how-to-make-crispy-vegetable-spring-rolls (suktinukų ruošimo eiga)
Meniu.lt informacija