This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Aštrieji Egipto virtuvės patiekalai

2005-02-24
Publish your own article

Egiptiečių nacionalinės virtuvės patiekalai dažnai išsiskiria aštriu  skoniu ir paprastai gaminami su įvairiais prieskoniais ir padažais. Daugybė patiekalų ruošiami be mėsos ar žuvies, todėl jie labai tiks vegetarams. Beveik visuose viešbučiuose yra nacionalinės kavinės arba restoranai, arba bent jau nacionalinės  virtuvės  meniu.  Paprastai  prie jų siūlomas ingridientų sąrašas anglų kalba. O restoranai už viešbučio ribų - tai puiki proga Jūms paeksperimentuoti.  

Kad pajaustumėte egiptiečių virtuvės savitumą bei puikumą, siūlome Jums paragauti nacionalinius patiekalus:  foul (pupelių patiekalai), humus (viščiukas), kebabas , Tahina - piurė-padažas, įdarytas citrina, babaghamousse - piurė iš baklažanų su augaliniu aliejumi  ir  actu, coussa - įdaryti aguročiai, ta'ameya - kotletai su pupų garnyru, kofta - kotletai iš avienos arba jautienos,  kebab - gerai marinuota  aviena  arba  jautiena, kepta ant griliaus (primena šašlyką), kalaoui - keptos  kepenys,  machwi - balandis su ryžiu garnyru, mehallabeya - ryžiai piene su cukrumi ir džiovintais vaisiais.

Nacionaliniai gėrimai: Кarkadė - raudonos spalvos gėrimas iš ibiskuso lapų, pasižyminčiu maloniu rugštoku skoniu. Patiekiamas atšaldytas arba karštas, kaip arbata.

Geriausi egiptietiški vynai:
Raudonas - Pharaoh, Omar Khayam
Baltas - Cru de Ptolemees, Nefertiti
Vietinis alus Stella

www.holidayservice.lt informacija