This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Naujasis "Monte Pacis" šefas

2014-10-20
Publish your own article

Pagrindinė priežastis, dėl kurios E.Viršilas prieš keturis metus paliko 5 žvaigždučių Lietuvos viešbučio vyriausiojo virtuvės šefo chalatą ir išvyko į užsienį - kūrybinio tobulėjimo duobė bei noras mokytis. „Norėjau tobulėti, bet Lietuvoje tuo metu stiprių šios srities vedlių ir mokytojų neradau. Svarsčiau, ką rinktis ir kur vykti – Paryžių ar Londoną, bet anglų kalbos mokėjimas nulėmė, kodėl pasirinkau Didžiąją Britaniją.“

Karjera Londone prasidėjo dirbant 80-100 valandų per savaitę, o kulinarinę pasaulėžiūrą apvertė šefas Gordon Ramsey, dirbant Michelin žvaigždute įvertintame restorane „Gordon Ramsey MAZE“. „Pradėjau nuo žemiausios pozicijos (“comi chef” (pranc.) (aukšto lygio restoranuose pozicijų yra iki 9)) ir per metus perėjau per visas sekcijas, išeidamas turėjau pareigas - “senior chef de partie” (pranc.). Paskutinė vieta Londone buvo "Kopapa Ltd.”, Peter Gordon (fusion virtuvės virtuozo) restoranas, kur užėmiau  “Senior Sous chef” (pranc.) pareigas, kitaip – buvau dešiniąja pagrindinio šefo ranka)” – sako naujasis svetingumo komplekso MONTE PACIS virtuvės vadovas. “Važiuodamas į Londoną, žinojau, kad grįšiu – širdyje esu savo šalies patriotas. Į Londoną važiavau mokytis bei semtis patirties.”

 „Grįžau ne į Kauną, bet į Pažaislį, svetingumo kompleksą MONTE PACIS. Tiksliau –išskirtinį projektą unikalioje vietoje. Domiuosi restoranais, ne tik juose tiekiamu maistu, bet ir aplinka, aptarnavimu, visa visuma. Šiuo, MONTE PACIS, atveju matau puikią, tik dar iki galo neišnaudotą, visumą. Saikingas atstumas nuo visko perpildyto miesto centro, gražios gamtos apsuptis,  istorinis pastatas, šiuolaikine įranga ir technologijomis aprūpinta virtuvė, nuosavas daržas  – būtent tokiose vietose įkurti geriausi pasaulio restoranai. Pažaislio atveju – tai ne tik prižiūrėtas istorinis pastatas, tai - dar ir unikalus derinys – restoranas ir veikiantis vienuolynas.”

Lemiamą tašką padėjo MONTE PACIS savininkų pristatyta kūrybinės laisvės galimybė, etiška darbo kultūra bei visokeriopas palaikymas, nuo receptų kūrimo, komandos formavimo iki virtuvės aprūpinimo reikalingu inventoriumi.
Be gero skonio E.Viršila į Lietuvą parvežė “šviežią” požiūrį į tiekiamą maistą, pažintis ir ryšius su lietuviais ir kitų tautų atstovais, vadovaujančiais ar dirbančiais geruose Londono bei kitų Europos didmiesčių restoranuose. „Beje, jau yra laukiančių, kada pakviesiu juos į MONTE PACIS ruošti jų patiekalų - žadame rengti bendras vakarienes, apjungiant kelių šefų, kultūrų patirtį ir žinias.“ – žada E.Viršilas.

E.Viršilo ruošiamų patiekalų stilius - šiuolaikinėmis ir moderniomis technologijomis išpildyta klasika. Prioritetas - skonis, švari ir subtili estetika, ne šou elementai.
Virtuvė šefui yra filosofija ir gyvenimo būdas, kuris išsirutuliojo nuo darbinių veiksmų ir taip įtraukė, jog šiai diena galima teigti, kad tai - kūrybinė platforma. Ernestas gamina visur, o pasijusti grynu kūrėju, galinčiu eksperimentuoti, klysti ir kaip alchemikui atrasti paslaptis – labiausia sekasi namų virtuvės erdvėje. „Įsimyliu“ produktą, derinį ar kokią naują technologiją kokiai savaitei, o vėliau ieškau naujo „meilės objekto“ – sako MONTE PACIS virtuvės vadovas.
Nesustoti, tobulėti ir atrasti kuriant naujus dalykus - pagrindinis naujojo svetingumo komplekso MONTE PACIS virtuvės šefo Ernestos Viršilo credo.