This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
Events

Geriausias Lietuvos Virėjas 2024 | Lithuania’s Best Chef 2024

November 14, Th, 10:00

Lietuvos gastronomijos pasaulyje nekantriai laukiami profesionalų konkursai „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas 2024“ ir „Geriausias Lietuvos Virėjas 2024“, skaičiuoja jau 20-ies metų istoriją nuo pirmųjų čempionatų „Geriausi Metų Virėjai 2003“ ir „Jaunieji virėjai 2005“. Po 6 metų pertraukos sugrįžta ir konkursas  „Geriausias Lietuvos konditeris 2024“.

Konkursų metu siekiama atrasti išskirtinius talentus bei ugdyti profesionalus, norinčius pasisemti gastronominės patirties, atskleisti meistrystę, kūrybiškumą, pademonstruoti sukauptus įgūdžius ir nustebinti tarptautinę vertinimo komisiją, restoranų profesionalus, gurmanus, draugus bei maisto entuziastus.

Konkursinius patiekalus vertina sertifikuoti teisėjai iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos, priklausantys pasaulio virtuvės šefų asociacijai (Worldchefs - The World's Association of Chefs Societes).

Dėmesys skiriamas skoninėms savybėms, jų suderinamumui, profesionaliam paruošimui, skirtingų gamybos technikų panaudojimui, moderniam šiuolaikiškam pateikimui, estetikai. Taip pat vertinama švari, tvarkinga darbo vieta.

Į konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas 2024“ finalą pateko šeši virtuvės šefai: Augustinas Bimbiris-Butkus (restoranas „DIA“); Ignas Damanskas (restoranas „Goldfinch“); Tadas Paplauskas („Cloud Kitchen catering“); Edgaras Rutkauskas (restoranai „Laurus“ ir „Apvalaus stalo klubas“); Artur Siomin (restoranas „Telegrafas“) ir Andrius Vasilenka (restoranas „Siesta“).

Konkurso virtuvės meistrai po 6 porcijas gamins: amuse bouche, privalomai panaudojant moliūgą, slyvą vengrinę ir lazdyno riešutus; šiltą veganišką užkandį, panaudojant eringi grybus ir topinambus; žuvies karštąjį patiekalą, kurio privalomas produktas dėmėtasis ešerys, pademonstruojant įvairias žuvies ruošimo technologijas.

Konkurso „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas 2024“ dalyviai: Giedrius Butkus („EGO SPA“ restoranas „Eklektika“); Vytautas Čeplinskas (restoranas „Amandus“); Eitvydas Gudauskas (restoranas „DIA“); Martynas Indrišiūnas (restoranas  „Solt dining“); Lina Koniuchovaitė (restoranas „Telegrafas“); Deimantė Novikaitė (restoranas „Gastrolės“).

Jaunieji virėjai gamins: amuse bouche, privalomai panaudojant moliūgą, slyvą vengrinę ir lazdyno riešutus; šiltą veganišką užkandį, panaudojant eringi grybus ir topinambus; žuvies karštąjį patiekalą, kurio privalomas produktas dėmėtasis ešerys, demonstruojant įvairias žuvies ruošimo technologijas.

Konkursuose „Geriausias Lietuvos virėjas 2024“ ir „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2024“  taip pat siekiama atkreipti dėmesį į tvarios virtuvės principus, atliekų kiekio mažinimą, virėjo mąstymo keitimą.

Konkurso „Geriausias Lietuvos konditeris 2024“ dalyviai: Brigita Baladinskienė (restoranas „Monte Pacis“); Kristina Eremeeva („Gabalėlis laimės“, „Taurakalnis“); Miglė Galvydytė (restoranas „Arrivée“); Živilė Majaraitė; Rugilė Matulevičiūtė (restoranas „Telegrafas“); Irma Zmejauskaitė (Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centras).

Konkurso konditerijos meistrai po 6 porcijas gamins: veganišką desertą (būtinai panaudojant pektiną) ir šokoladinį desertą. Privalomos panaudoti tyrės prie vieno deserto arba jų deriniai: burokas, avietė, juodasis serbentas, yuzu. Lėkštiniuose desertuose būtina panaudoti juodą šokoladą 64 %, ir karamelinį šokoladą 32%.

Siekiant atskleisti konditerių meistriškumą, kūrybiškumą, kruopštumą, skatinant profesijos populiarumą, organizuojamas ir konkursas „Proginis tortas 2024“. Tortai neragaujami, o vertinamas tik dekoras. Gaminį galima formuoti ant muliažo. Visas dekoras privalo būti valgomas.

Torto-muliažo pagrindiniai akcentai: dekoravimo technikų įvairovė, estetika, sudėtingumas. Šio konkurso registracija vyksta iki spalio 20 d. el.p. vadybininke@lrvvk.lt

Konkursus organizuoja Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Konkursai „Geriausias Lietuvos konditeris 2024“, „Proginis tortas 2024“, „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2024“, „Geriausias Lietuvos virėjas 2024“ vyks tarptautinės parodos “Taste Vilnius HoReCa 2024“ metu, š.m. lapkričio 14-16 d. parodų centre „Litexpo“, Laisvės pr. 5, Vilniuje.

Daugiau informacijos:

Jūratė Mikalkėnienė

LVVKA vykdomoji direktorė

Mob. +370 615 67405

http://www.lvvk.lt