Korean taste

0.0
Virtuvė: Korėjos
Įstaigos tipas: Restoranai
Siūlome
Mus rasite
Vokiečių g. 2, Vilnius, VILNIUS

Restorano svečias yra dėmesio centre nuo minutės kai įžengia į restoraną iki išėjimo ir visai nesvarbu ar atėjo čia pavakarieniauti , ar pasimėgauti puodeliu kavos, JHK & DD bei visi darbuotojai stengiasi, kad kiekvienas svečias išeitų su šypsena veide po viešnagės „TASTE" restorane.

Mūsų kulinarija
JHK & DD norėdami perteikti restorano „Taste" meniu kuo artimesniam namuose gamintam korėjietiško maisto skoniui į Lietuva pasikvietė p. Kang. Ji turi didesnę kaip trisdešimties metų patirtį iš pačių geriausių Korėjos namų virtuvių. P. Kang yra nuosavo restorano virtuvės šefė. Visiems svečiams šefė maistą gamina su meile ir rūpesčiu. Korėjoje, motinos deda dideles pastangas , kad šeimai , o taip pat ir svečiams, besilankantiems jų namuose, maistas būtų patiekiamas sveikiausias ir skaniausias.
 
Apie mūsų meniu
Korėjiečių išmintis byloja: Nugyvenk sveiką ir ilgą gyvenimą, tad ragauk visko po truputį, daug valgyk ir jauskis sotus !
Mūsų rekomendacija Jums: nebijokit skonių įvairovės ir paragaukite visko po truputį.
Sveiki atvykę į skonių įvairovę!

Užkandžiai („banchan"'ai)
Dažniausiai užkandžiai gaminami iš daržovių, kurių yra keletas šimtų rūšių. Taip pat nemažiau variantų gaminat užkandžius iš žuvies, jūros gėrybių, mėsos ir kitų ingridientų. Kimchi - populiariausias užkandis, be kurio neatsiejama korėjietiška virtuvė. Kimchi gaminamas iš pekino kopūstų, rauginant kartu su čili pipiriukais.
 
Mūsų mažieji patiekalai
Mūsų mažieji patiekalai skirti, tiems,kurie nėra išalkę, bet nori užkąsti, taip pat jie puikiai tiks ir vaikams.
Mažuosius patiekalus sudaro 1 – 2 užkandžiai („banchan'ai"), todėl juos galima valgyt ne tik kaip užkandžius, bet rinktis ir prie pietų asortimento.

Mūsų pagrindiniai patiekalai
Restorane „Taste" mes nepatiekiame atskiro patiekalo, bet patiekiame korėjietišką skonį" !

Sriubos
Sriubas korėjiečiai valgo prie visų patiekalų. Sakoma, kad sriuba padeda lengviau virškinti maistą. Dominuoja dviejų rūšių sriubos : aštrios ir paprastesni sriubų sultiniai. Sultiniai yra kaip užkandis prie pagrindinio patiekalo, tuo tarpu aštriosios sriubos yra pagrindinių patiekalų dalis.
Užsisakydami sriubą, kuri meniu yra prie pagrindinių patiekalų, su ja taip pat bus patiekiamas dubenėlis ryžių ir 4-5 užkandžiai. Ir viskas įskaičiuota į sriubos kainą!

Žuvis
Užsisakant žuvį,kaip pagrindinį patiekalą, taip pat bus patiektas dubenėlis ryžių, sultinys ir 4-5 užkandžiai („banchan'ai").
 
Grilio patiekalai
Korėjiečiai mėgsta keptą maistą, ypatingai keptą ant stalinio griliaus. Jų manymu kai valgoma tiesiai nuo karšto griliaus , išlieka geresnis maisto skonis, o be to, taip gaminama mėsa, išlaiko savo sultingumą. Ant griliaus pagamintą mėsą korėjiečiai valgo sukant ją į salotos lapą kartu su ryžiais, pagardindami čili pasta, čili pipiriukais ar česnaku. Šis derinys mėgstamas, ne tik korėjiečių, bet ir JHK & DD , taigi jį išmėginti rekomenduojame ir Jums!
 
Visi grilio patiekalai restorane „Taste" bus ruošiami tiesiog ant svečių stalo - ant stalinio griliaus!
Iš pagrindinio meniu užsisakydami bet kurios rūšies grilių, su juo taip pat bus patiekiama, dubenėlis ryžių, sriubos sultinys, 4-5 užkandžiai („banchan'ai"), skirtingų rūšių salotos ( prašykite dar, kai tik jas suvalgysite), korėjietiška čili pasta, pjaustyta paprika, česnakas.
 
Desertai
Įvairių rūšių ryžių pyragai - tipinis korėjiečių desertas, pasižymintis išskirtiniu skoniu. Šio deserto gaminimo technologija gan sudėtinga ir atima nemažai laiko, todėl modernėjančioje korėjiečių virtuvėje šį desertą vis dažniau pakeičia vaisiai ir ledai. Mes taip pat pasidavėme moderniajai virtuvei, todėl ir mūsų desertų meniu asortimente rasite tiek vaisius, tiek ir ledus.
Vaisai, ledai ir tradiciniai korėjietiški desertai dažnai lydimi gėrimų,kuriuos malonu gurgšnoti bendraujant su aplinkiniais.
Mūsų restoranas jungiasi prie internacionalinės Vilniaus miesto virtuvės, siūlydamas atrasti naują, korėjietišką skonį.
Apie korėjietišką virtuvę (about Korean cuisine)
 
Tradicinis korėjietiškas patiekalų stalas
 
Korėjiečiams patinka jų patiekalai, ilgai sėdami prie stalo ir bendraudami jie mėgaujasi maistu. Taip pat jie tikri maisto entuziastai, valgo daug, bet stengiasi paragauti kuo daugiau ir įvairesnių skonių. Tai ir yra paslapties raktas, kaip šalyje, kurioje gyvena virš 50 milijonų piliečių, retai sutiksite korėjietį turintį viršsvorio. Korėjiečiai tiki, kad tai susiję su jų valgymo tradicija: daug, bet visko po truputį. Daugelis amerikiečių keliauja į Korėją norėdami sureguliuoti savo svorį, ir kas įdomiausia, jie valgo kiek nori, o norimas rezultatas vistiek pasiekiamas: svoris krenta.
Kadangi korėjiečių virtuvė labai skiriasi nuo kitų virtuvių, mes norime Jums pristatyti savo meniu koncepciją. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad restorano „Taste" meniu nelabai skiriasi nuo kitų meniu, bet vis dėlto tam tikrų skirtumų yra. Mūsų restorano darbuotojai ir administracija mielai Jums paaiškins korėjietiško skonio paslaptis, o mes savo ruožtu norime supažindinti Jus su tam tikromis gairėmis.
 
„Banchan" – nedideli, dažniausiai šalti užkandžiai, korėjietiškoje virtuvėje patiekiami prie pagrindinio patiekalo. Šiuo žodžiu gali būti įvardinamas tiek konkretus užkandis, tiek ir jų visuma. „Banchan" patiekiami mažuose indeliuose, nedideliais kiekiais. Užsakymo metu patiekiami 4-5 „banchan'ai: neaštrus, rūgštokas, aštrus – taip suteikiama proga išbandyti įvairius skonius, o net tik vieną!

Kiekvienam lankytojui patiekiamas ryžių dubenėlis ir sriuba, o „banchan'ų" esminis dalykas – dalintis, todėl pagal korėjietiškasias tradicijas „banchan'ai" serviruojami stalo viduryje. Susibūrę už vaišių stalo korėjiečiai mėgsta kalbėtis apie skirtingą maisto skonių įvairovę.

Kadangi norima atskleisti skonių skirtingumą, valgoma visko po truputį. Egiztuoja tam tikras „banchan'ų" valgymo ritualas: valgoma truputėlis ryžių,tada ragaujamas vienas iš patiektų „banchan'ų" vėl eina ryžiai, kita „banchan" rūšis, tada sriuba ir galų gale pagrindinis patiekalas, po kurio ratas vėl prasideda nuo „banchan'ų".

Korėjietiška virtuvė paremta ryžių, daržovių, mėsos ir žuvies pagrindu. Korėjiečių kultūroje nėra didelio skirtumo tarp pusryčių, pietų ir vakarienės asortimento. Visada pusryčių, pietų ir vakarienės metu tradiciškai bus patiektas: dubenėlis ryžių, mažiausiai vienas žuvies patiekalas, vienas mėsos patiekalas ir 4-8 „banchan'ai". Pietų metu dažniausiai patiekiama DOSHIRAK (lt. korėjietiška priešpiečių dėžutė): ryžiai, sriuba, 4-5 „banchan'ai".

Sezamo aliejus, marinuotų pupelių pasta, (kor.doenjang), marinuotų čili pasta (kor.gochujang), sojos padažas ir pasta, imbieras, druska, česnakas - tai ingridientai dažniausiai vartojami korėjietiškoje virtuvėje. Ypatingą vietą užima čili, kurią korėjiečiai tiesiog dievina ir moka ją paruošti daugiau nei keliolika būdų. Todėl beveik visi korėjiečių patiekalai, savo receptūroje turės čili skonio magiją. Korėjiečių virtuvė taip pat neįsivaizduojama be imbiero, sezamo ir česnako.

Korėjiečių virtuvė gimusi iš senovės klajoklių tradicijų, vystėsi šimtmečius išgyvendama socialinius ir politinius pokyčius, perėjusi per kintančias kultūros tendencijas susiformavo tokia kokia yra šiandien.
 


Darbo laikas
Pr. - Kt. 11:00 - 23:00
Pn. - Št. 11:00 - 00:00
Sk. 11:00 - 23:00
Verslo pietūs
Pr. - Pn. 11:00 - 15:00
Št. - Sk. -

Švęskite netradiciškai, originaliai ir skaniai - korėjietišame restorane Korean Taste

Korėjiečių kultūroje viskas sukasi apie maistą, tad Taste restorane galėsite paragauti patiekalų, apie kurių egzistavimą net nežinojote. Restoranas - puiki vieta stilingai šventei nedidelėms kompanijoms (visas restoranas apie 50 žm., jei tik II-as aukštas apie 20-25 žm.), norinčioms paminėti įmonių vakarėlius, draugų susibūrimus, gimtadienius ar kitas šventes.

Didelis dėmesys čia skiriamas prieskoniams, ypač aštriems, tad kiekviename patiekale galima rasti česnakų ar raudonųjų pipirų. Ant korėjiečių stalo dažniausiai yra jūros gėrybių, pupelių, daržovių, mėsos, sriubos... Tradiciniai patiekalai yra: kimchi (užkandis iš marinuotų Pekino kopūstų), bančan (aštriai arba saldžiai marinuoti daržovių užkandžiai), mandu (itin aštrūs korėjietiški koldūnai) ir kt.

Kepta mėsa yra vienas svarbesnių korėjiečių virtuvės patiekalų. Todėl siūlome mūsų restorane grilio patiekalus. Tai plonai pjaustyti, šiek tiek marinuoti sojų padažo, sezamų aliejaus, česnakų ir kitų prieskonių mišinyje mėsytė, kurią Jums iškeps tiesiog prie Jūsų stalo mūsų visada puikiai nusiteikęs personalas, papasakodamas apie korėjiečių tradicijas ir papročius.   

Norintieji surengti išskirtinę šventę su korėjietiška virtuve, pažinti mūsų kultūrą iš arti, gali kreiptis į administraciją ir išsakyti savo pageidavimus.

Lai kelionė į korėjiečių virtuvę KOREAN TASTE restorane Jums kaskart tampa nauja pažintis su kulinarijos stebuklų, retų kvapų, tradicijų ir papročių pasauliu.

Išvežamieji banketai
Svečių skaičius 50
Vidutinė kaina asmeniui €€€
Restorano parkingas mokamas.
Rūkymo zona
VIP salė
Galimybė keisti stalų planą
Šokių salė
Garso aparatūra
Šviesos aparatūra
Wi Fi
Kaljanas
Karaokė

Atsiliepimai apie Korean taste

Palikti atsiliepimą
  • Erika 0
    +5
    Tikrai super restoranelis, atrastas pries pora metu. Geras, sviezias kokybiskas maistas. Sakyciau kaina verta kokybes 10 balu
  • Vi 0
    +4
    Labai skanu, kainos kiek didokos, bet manau tikrai verta ir negaila ne cento. Negaliu sulaukti kada vel lankysiuos Vilniuj, tai butinai uzsuksiu pavalgyti
  • Elena 0
    +6
    Buvome didele kompanija, išragavome visus užkandžius - tai fantastika. Labai netikėti desertai - rekomenduoju. Mėsą kepa Jums matant. Ir pagaliau Vilniuje yra restoranas, kur gauni degustacinį meniu. Dar noriu pagirti aptarnaujantį personalą - matyt metų atradimas. Super!
Pasiūlyk restoraną