Skaniausių Lietuvoje kepsnių vieta

2017-03-28
Skaniausių Lietuvoje kepsnių vieta

Kur skaniausi BBQ patiekalai visoje Lietuvoje? Žinoma, jog kasmetiniame atvirame barbekiu čempionate, kur susirenka ištikimiausi gero maisto ir dūmo skonio gurmanai ir geriausi šalies BBQ kepėjai. Smagiausia dalis? Čempionate gali dalyvauti visi tikintys, kad jų BBQ geriausias, o laimėtojai išsidalins virš 2000 Eurų prizinį fondą.

Birželio 10-11 dienomis Birštone vyks atviras Lietuvos barbekiu čempionatas. Kurio dalyviai rungsis gamindami žuvį, vištieną, kiaulieną (šonkauliai), jautieną (krūtininė), jautienos burgerį, kiaulienos šašlyką ir desertą.

Didžiajame čempionate dalyvaujanti komanda turi rungtis visose mėsos, žuvies bei deserto gaminimo kategorijose. Žuvų rūšys, jautienos dalys ir papildomi patiekalų komponentai bus paskelbti vėliausiai per vieną mėnesį iki renginio.

Desertas yra speciali kategorija, įsteigta Pirmojo Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento Gintauto Zuikaičio garbei. Tai laisva kategorija, kuriai komanda atsiveža savo komponentus, o pagrindinė jo dalis turėtų būti ne mažiau 30 procentų pagaminta kepsninėje.

Čempionato dalyviai papildomai gali sudalyvauti ir kapitonų rungtyje bei išmėginti savo jėgas visos kiaulės kepime.

Registracija
Registracija vykdoma iki birželio 1 d. tinklapyje www.grilis.net Čia rasite ir čempionato taisykles, ir registracijos formą. Registravimo mokestis: Visos kiaulės gaminimo barbekiu čempionate -  150 eurų.Lietuvos atvirame barbekiu čempionate - 150 eurų. Visos kiaulės gaminimo čempionate ir  barbekiu čempionate - 200 eurų (bendrai).

Čempionato dalyviams suteikiami reikmenys
Palapinė.
18 l vandens talpykla ir 10 l kibiras panaudotam vandeniui.
„Produktų krepšys”

Produkto krepšio sudėtyje bus: 2 kg žuvies, 4 viščiukai (kiekvienas 1,5 + kg), 2 komplektai kiaulės šonkaulių (1+ kg kiekvienas), 2 kg jautienos krutininė, kiaulienos sprandinė 2,2kg, burgerių bandelės 10 vnt bei biurgeriams skirta jautienos dalis,  salotos ir petražolės pagrindui. Kuras: 2 medžio anglies paketai ( po 10kg).

Gaminimui skirtą įrangą turi turėti pati komanda

Prizinis fondas

Pagrindiniam, antram ir trečiam barbekiu čempionams - laimėtojams numatyti atskiri apdovanojimai bei diplomai, taip pat apdovanoti ir nominuoti bus laimėję atskirose patiekalų pasirodymo kategorijose 1 – 2 – 3 vietos. Tai pat atskiras prizas bei diplomas bus skirtas  kapitonų rungties nugalėtojui, bei visos kiaulės kepimo rungties nugalėtojui.

Prizai: 1 vieta  1000 eurų

            2 vieta   500 eurų

            3 vieta   300 eurų

Visos kiaulės kepimo nugalėtojas 500 eurų.

 

 

 

Pasiūlyk restoraną